İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Balıkesir’de partisinin düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ve TBMM’de kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nu sert sözlerle eleştirdi.
Dervişoğlu, Meclis Başkanı Kurtulmuş’un “Kürdün onuru, Türk’ün gururu” sözlerine tepki göstererek, “Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kürt’ün de Türk’ün de Alevi’nin de Sünni’nin de gururunu ve onurunu korumak devletin bizatihi görevidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti insanların onurunu ve gururunu etnik kökenine ve mezhebine göre mi koruyacak? Bu nasıl bir Meclis Başkanlığı anlayışıdır?” dedi.
“PKK’ya meşruiyet kazandırılmak isteniyor”
TBMM’de kurulan komisyonun çalışmalarını da eleştiren Dervişoğlu, komisyonun “korsan” olduğunu savundu. Hazırlanan raporda somut bir düzenleme bulunmadığını öne süren Dervişoğlu, “Bu kadar gürültünün iki amacı var: Bir, PKK’ya meşruiyet kazandırmak; iki, Abdullah Öcalan’a özgürlük vaat etmek” ifadelerini kullandı.
Raporda “umut hakkı”na dair açık bir düzenleme yer almadığını belirten Dervişoğlu, bu konudaki tartışmaların kamuoyundan gizlendiğini iddia etti. Yapılacak olası yasal düzenlemelere karşı olduklarını dile getiren Dervişoğlu, “Ne yaparsanız yapın hukuken sorumlu olmaktan kurtulamayacaksınız. İhanetin zaman aşımı yoktur” dedi.
“O Meclis’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’tür”
Numan Kurtulmuş’a doğrudan seslenen Dervişoğlu, “Ey Numan Kurtulmuş, kimin koltuğunda oturduğunun farkında mısın? O Meclis’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’tür; o koltuğun gerçek sahibi de Mustafa Kemal Atatürk’tür” ifadelerini kullandı.
Anayasa’nın 66. maddesine de atıfta bulunan Dervişoğlu, Türkiye’nin üniter ve millî bir devlet olduğunu vurgulayarak, vatandaşlık tanımının Anayasa’da açık şekilde yer aldığını söyledi.
Konuşmasının sonunda İYİ Parti’nin siyasi mücadelesini sürdüreceğini belirten Dervişoğlu, “Yolun sonunda değil, başındayız. Milletimize hizmet kararlılığını sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.
ANKA