Puanlar dibe vursa da vazgeçmiyor: Silent Hill'e yeni film sinyali

Rotten Tomatoes puanı yüzde 18'de kaldı

Piramit Kafa, serinin en meşhur ve en ürkütücü karakterlerinden biri (Cineverse)

Sessiz Tepe: Dönüş (Return to Silent Hill) eleştirmenlerden iyi yorumlar almasa da bu durum yönetmen Christophe Gans'i, popüler korku oyunu serisinden uyarlanan bir film daha çekme isteğinden vazgeçirmiş değil.

Üstelik bu yapım, Gans'in Silent Hill evrenine ilk adımı da değil: Yönetmen, kaynak materyalin bir başka yorumunu 2006'da Sessiz Tepe (Silent Hill) adıyla sinemaya uyarlamıştı.

Gans, Variety'ye verdiği röportajda "Eğer fırsatım olursa, Silent Hill'e bir kez daha geri döneceğiz" diyerek şöyle konuştu:

Silent Hill'e yalnızca harika bir video oyunu olarak bakmıyorum. Ona modern sanatın bir parçası gibi yaklaşıyorum. Çok keskin, deneysel bir tarafı var. Seride son derece güçlü bölümler bulunuyor; bazıları ilk filmden de şimdi çektiğimiz Sessiz Tepe: Dönüş'ten de çok farklı. O yüzden başka bir bölümü uyarlamak isterim. Bu dünyayı seviyorum ve pek çok kişinin de iyi bir iş çıkardığımı düşündüğünü görüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde James Sunderland karakterine Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz'la (Mamma Mia! Here We Go Again) tanınan Jeremy Irvine hayat verirken, ölen eşi Mary'yi ise Arınma Gecesi (The Purge) serisinden Hannah Emily Anderson canlandırıyor.

Öte yandan film, eleştiri puanlarında zayıf bir tablo çiziyor. Rotten Tomatoes'da eleştirmen puanı sadece yüzde 18, izleyici skoruysa biraz daha yüksek olsa da hâlâ düşük bir seviyede: Yüzde 29. 

GamesRadar, filme yalnızca 1,5 yıldız verdi. Değerlendirmede, yapımın 2001 tarihli Silent Hill 2 oyunundan "gevşek biçimde" uyarlandığı hatırlatıldı. Konami'nin efsanevi serisine yakışır özgün yaratık tasarımlarıyla atmosfer kurmayı başarsa da kafa karıştırıcı hikaye, vasat görsel efektler ve aşırıya kaçan oyunculuk nedeniyle Gans'in yeni uyarlamasının, 20 yıl önceki ilk denemesi kadar tartışmalı olabileceği ifade edildi.

Guardian, 5 üzerinden iki yıldız verdiği incelemesinde şu ifadeleri kullandı:

Meğer, kahramanın korkmaktan ziyade daha rahat bir merakla (ya da olan bitene pek aldırmadan) hareket ettiği bir korku filmi yapmak, epey zor bir işmiş.

Slant Magazine'den Justin Clark ise korku filmine sadece yarım yıldız verip şöyle yazdı:

Christophe Gans'ın filmi, Silent Hill 2'nin tüm psikoseksüel nüanslarını tamamen ortadan kaldırıyor.

Buna karşın film, gişede bazı bölgelerde güçlü bir başlangıç yaptı. Artisan Gateway verilerine göre yeni korku filmi, 23–25 Ocak hafta sonunda yaklaşık 9,3 milyon dolarlık hasılatla Çin gişesinin zirvesine yerleşti.

Comscore'un aktardığına göre filmin dünya genelindeki toplam hasılatı 19,3 milyon dolara ulaştı. Bu rakamla Sessiz Tepe: Dönüş, küresel gişede şu anda en çok izlenen 5. film konumunda.

Sessiz Tepe: Dönüş, Türkiye'de 13 Şubat'ta vizyona girecek.


Independent Türkçe, GamesRadar, Variety, Guardian, Slant Magazine

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU