İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 23 şüphelinin emniyet ve savcılık işlemleri tamamlandı. Soruşturma kapsamında aralarında eski milli futbolcu Ümit Karan’ın da bulunduğu 13 kişi tutuklanırken, 9 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
Ümit Karan hakkında tutuklama kararı
Ünlülere yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan Ümit Karan, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Karan, Türk Ceza Kanunu’nun 188/3 maddesi kapsamında “uyuşturucu veya uyarıcı maddeyi ruhsatsız veya ruhsata aykırı şekilde ülke içinde satma, satışa sunma, başkalarına verme, sevk etme, nakletme, depolama, satın alma, kabul etme ve bulundurma” suçlamasıyla tutuklandı.
Tutuklanan diğer isimler
Ümit Karan ile birlikte hakimliğe sevk edilen ve tutuklanmasına karar verilen diğer şüpheliler şunlar oldu:
Timuçin Ünal, Gökmen Gürdeğir, Orhan Aydın, Emircan Şahin, Emre Yalçın, Gökhan Gümüş, Nuray İstek, Deniz Berk Cengiz, Murat Sönmez, Hakan Tunçbilek, Ahmet Şaşmaz ve Melis Sabah.
9 kişi adli kontrolle serbest
Gözaltına alınan diğer 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu kişilerden Fatih Gürdeğir, Ali Gürbüz, Emir Sağıroğlu, Ulaş Yağmur, Bade Nogay ve Çağla Boz hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanırken; Burak Doğan, Mert Ayaydın ve Merve Duran için ev hapsi kararı verildi.
Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
Independent Türkçe