Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Ankara'da suç örgütüne yönelik operasyonda 16 zanlı yakalandı

Başkentte suç örgütüne yönelik operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince silah ticareti ve uyuşturucu satışı yapan suç örgütüne operasyon düzenlendi.

Belirlenen adreslere Özel Harekat destekli yapılan eş zamanlı operasyonlarda, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirilirken, 16 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında "silahla yaralama" ve "tehdit" suçlarına karıştığı tespit edilen, çok sayıda suç kaydı bulunan ve uzun süredir aranan örgüt elebaşı A.A'nın da bulunduğu öğrenildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Memur ve emekli maaş artışları 5 Ocak’ta netleşecek

Memur ve emeklilerin yeni yılda alacağı maaş artışları, toplu sözleşme hükümleri ve enflasyon verileri doğrultusunda belirlenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını doğrudan 6 aylık enflasyon oranında artırımlı alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,87 oranında yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde 31,07 olarak kaydedildi.

Yılın ikinci yarısına ilişkin 5 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, maaş zamlarına esas olan farklar da büyük ölçüde ortaya çıktı. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 5 aylık enflasyon artışı yüzde 11,20 oldu. Memur ve memur emeklileri için ise yüzde 17,55 oranında zam şimdiden kesinleşti.

Aralık ayı enflasyon verisinin de eklenmesiyle birlikte, 2024 yılının ilk 6 ayında uygulanacak kesin zam oranları 5 Ocak’ta açıklanacak.


Esenyurt'ta servis midibüsünün devrilmesi sonucu ölenlerin sayısı 5'e çıktı

Esenyurt'ta servis midibüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, servis midibüsünün Nazım Hikmet Bulvarı'nda yol kenarına devrilmesi sonucu ölenlerin sayısının 5'e yükseldiği bildirildi. Açıklamada, kazada yaralanan 6 kişinin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı'nda dün akşam saatlerinde seyir halindeki servis midibüsü, yağıştan dolayı yol kenarındaki boş araziye devrilmişti. Kazada 4 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı ifade edilmişti.


AB'den İsrail'in Somaliland bölgesinin "bağımsızlığını tanıma" kararına tepki

Avrupa Birliği (AB), Somali'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini, bunun bölgenin barış ve istikrarı için kilit önem taşıdığını bildirdi. AB Dış İlişkiler Servisi (EEAS), İsrail'in Somali'nin bir parçası olan Somaliland'i dün "bağımsız devlet" olarak tanıma kararının ardından açıklama yayımladı.

Açıklamada, İsrail'in 26 Aralık'ta Somaliland'i bağımsız bir devlet olarak tanıdığı anımsatılarak, "AB anayasası, Afrika Birliği ve Birleşmiş Milletler Şartları uyarınca Somali Federal Cumhuriyeti'nin birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasının önemini yeniden teyit etmektedir" ifadesi kullanıldı. Somali'nin toprak bütünlüğünün bütün Afrika Boynuzu bölgesinin barış ve istikrarı için kilit öneme sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, AB'nin, Somaliland ile Somali Federal Hükümeti arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlıkları çözmek için anlamlı bir diyalog kurulmasını teşvik ettiği belirtildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU