Hamas: Netanyahu'nun konuşması sırasında heyetlerin salondan ayrılması, İsrail'in tecrit edildiğinin göstergesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 80. oturumu sırasında bir tercüman kabinindeki ekranda görünüyor (AFP)

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun konuşması öncesinde heyetlerin BM Genel Kurul salonundan ayrılmasını, Yahudi devletinin "tecrit edildiğinin" bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Şarku'l Avsat'ın AFP'den aktardığına göre Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı'nın medya danışmanı Tahir el-Nunu yaptığı açıklamada, "Netanyahu'nun konuşmasının boykot edilmesi, İsrail'in izolasyonunun ve Gazze Şeridi'nde yürüttüğü imha savaşının sonuçlarının tezahürlerinden biridir" dedi.

Netanyahu'nun Gazze'de devam eden savaşı ve askeri operasyonları durdurmayı reddetmesini protesto etmek için başladığı konuşmasının ardından dün, onlarca ülke temsilcisi Genel Kurul Salonu'ndan ayrıldı.

Netanyahu'nun konuşması, dün Meclis önündeki konuşmacıların gündemindeki ilk konuydu.

Netanyahu tek başına sorumlu

Hamas açıklamasında, Gazze Şeridi'nde tutukluların serbest bırakılması ve ateşkes sağlanması için varılan anlaşmanın engellenmesinden, tek başına Netanyahu'nun sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Tahir el-Nunu, İsrail Başbakanı'nın Gazze Şeridi'ni kontrol altına alma ve "kukla bir hükümet" kurma çabaları hakkındaki sözlerinin asla gerçekleşmeyecek bir yanılsama olarak nitelendirdi. Hamas, Netanyahu'nun İsrailli tutukluların hayatları ve özgürlükleri konusundaki endişesini sorgulayarak, tutuklular için endişeleniyor olsaydı Gazze'ye yönelik "acımasız" bombalamayı durduracağını söylerdi. El-Nunu, Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının "vazgeçilmez ve temel bir hak" olduğunu vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU