Uzmanlar kısa vadeli düşüşe rağmen bitcoin fiyatının rekor seviyeye ulaşacağını iddia etti

Analistler piyasanın şaşırtıcı bir toparlanma yaşayacağı öngörüsünde bulundu

Bitcoinin değeri 2017'de 20 bin dolara ulaşarak rekor kırmıştı (Reuters)

Bitcoin fiyatları son günlerde kripto paranın iki bin dolardan (yaklaşık 12 bin TL) fazla değer kaybederek hazirandan bu yana ilk kez 8 bin doların (yaklaşık 46 bin TL) altına inmesiyle büyük bir düşüş yaşadı.

Bitcoin o günden bu yana kısmen toparlansa da pek çok yatırımcı bitcoin’in kısa vadeli ihtimallerine dair temkinli davranmaya devam ediyor. Fakat diğerleri yıl sonundan önce kripto paranın kayda değer bir kazanç görmeye devam edeceğine ikna.

Bitcoin, 2017’nin sonunda 20 bin dolara (yaklaşık 113 bin TL) yaklaşarak rekor kırmasının ardından sürekli değer kaybederek 2019’un başında yaklaşık 4 bin dolardan (yaklaşık 23 bin TL) işlem görüyordu.

Son çöküş bitcoinin fiyatını aşağı çekmeden önce, 2019’daki düzenli artışlar ağustosa kadar bitcoinin fiyatını üç katına çıkarmıştı.

The Independent’a konuşan dijital borsa grubu Nexthash’in CEO’su Daniele Mensi, “Kripto paraların değişkenliği, onları tüccarlar, yatırımcılar ve büyüyen işletmeler için mükemmel bir büyüme kanalı haline getiriyor” dedi.

Hatırlanması önem arz eden şey bitcoinin hala yaklaşık yüzde 115’in üstünde olduğu, bu yüzden kısa vadeli inişler ve çıkışlar para birimlerinde daha uzun vadeli büyümeyi kolaylaştırmak için gerekli.

Tanınmış emtia tüccarı Peter Brandt bitcoinin 5 bin 500 dolara (yaklaşık 32 bin TL) ulaşana kadar düşmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu, fakat sonra yukarı yönlü eğilimine devam edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brandt bitcoinin değerinin uzun vadede 50 bin dolar (yaklaşık 285 bin TL) olacağını tahmin etti. Bazı kripto para savunucuları bunu ihtiyatlı bir tahmin olarak değerlendirdi.

Kripto para alanında önde gelen bir figür haline gelen siber güvenlik öncüsü John McAfee, 2017’de yaptığı tahminin arkasında durarak bitcoinin 2019’da ve 2020’de hızlı bir fiyat artışı göreceğini söyledi.

McAfee attığı tweette, “Bitcoinin fiyatındaki düşüşü önemsemeyin. Peter Brandt’ın orta vadede 50 bin dolarlık fiyat öngörüsünü sıkı bir biçimde destekliyorum” dedi.

Ayrıca 2020’nin sonunda fiyatın 1 milyon dolara ulaşacağı öngörümün arkasındayım. Endişeden ellerinizi ovuşturmaktan vazgeçin!

Bitcoinin yaşadışı son çöküşün kesin nedenini saptamak zor olsa da bazıları negatif piyasa hassasiyetinin vadeli işlem platformu Bakkt’ın piyasaya girmesine bağlanabileceğini söyledi.

Bakkt’ı saran kötümserlik kitlesel bir elden çıkarmayla sonuçlandı. Bir noktada 30 dakika içinde bitcoinin değerinde bin dolardan (yaklaşık 6 bin TL) fazla düşüş gerçekleşti.

Ticari işlem yapılan internet platformu eToro için çalışan piyasa analisti Simon Peters’e göre, bitcoinin kötü şöhretli değişkenliği bir kez daha hızlı kar elde etme umuduyla yatırımcıların kripto paraya yatırım yapmasını sağlayabilir.

Peters, “Bitcoin şu an 8 bin 500 doların (yaklaşık 49 bin TL) altında işlem görüyor, düşük fiyattan alım yapmak isteyen yatırımcılar için bitcoin yeniden cazip hale gelebilir” dedi.

Önümüzdeki bir aylık zaman zarfında fiyatın 10 bin dolara (yaklaşık 56 bin TL) yükseldiğini görebiliriz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU