Türkiye Barolar Birliği kararında ısrar etti, Adalet Bakanlığı onay verdi, KHK'lı Mazılıgüney avukatlık ruhsatını alıyor

Kamuoyunun ByLock kumpasını ortaya çıkarmasıyla tanıdığı Mazılıgüney'in ruhsat başvurusu, Türkiye Barolar Birliği'nin onayına rağmen Adalet Bakanlığı engeline takılmıştı

Fotoğraf: AA

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen Levent Mazılıgüney'in, avukat olabilmek için başlattığı mücadele sonuç verdi.

Mazılıgüney, yarın saat 12.00'da düzenlenecek törenle avukatlık ruhsatını alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mazılıgüney'in ruhsat başvurusu, Türkiye Barolar Birliği'nin onayına rağmen Adalet Bakanlığı engeline takılmıştı.

Hakkında açılan FETÖ soruşturmasında takipsizlik kararı verilen Mazılıgüney'in ilk başvurusu, Türkiye Barolar Birliği tarafından reddedilmişti. Ankara 23. İdare Mahkemesi'nin avukatlığın kamu görevi değil kamu hizmeti olduğuna yönelik kararının ardından avukatlık ruhsatı için tekrar Türkiye Barolar Birliği'ne başvuran Mazılıgüney, onay almıştı.

mazılıgüney takipsizlik.jpg
Görsel: Independent Türkçe​​​​​​​


Ancak Adalet Bakanlığı, Mazılıgüney'in ruhsat başvurusunu KHK ile ihraç edilmiş olmasını gerekçe göstererek uygun bulmadı ve yeniden değerlendirmek üzere Türkiye Barolar Birliği’ne geri göndermişti.

mazılıgüney ret.jpg
Görsel: Independent Türkçe


​​​​​​​Birlik, Mazılıgüney'e yönelik kararında ısrarcı olunca, Adalet Bakanlığı geri adım attı ve Levent Mazılıgüney'in başvurusunu onayladı.

mazılıgüney onay.jpg
Görsel: Independent Türkçe


Kamuoyunun ByLock'un ortaya çıkmasındaki katkısıyla tanıdığı Mazılıgüney, yarın Ankara Barosu'nda düzenlenecek törenle avukatlık ruhsatını alacak ve mesleğine başlayabilecek.

Mazılıgüney: Normalleşme için atılan adım nedeniyle teşekkür ederim

Yaşadığı süreci Independent Türkçe'ye anlatan Mazılıgüney, Türkiye Barolar Birliği'nin kararında ısrarcı olmasının kendisiyle benzer durumda olan bir çok kişiye umut olduğunu vurguladı:

Adalet Bakanlığı'nın ısrar sonrası onay verdiği anlaşılıyor. Yargıya güven oranı ve yargı reformunun tartışıldığı günlerde Adalet Bakanlığı onayının önemli olduğunu düşünüyorum. Takipsizlik ve beraat almış ya da geçen sürede herhangi bir adli işlemi olmayan kişilerin önemli bir bölümü ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkesine aykırı olarak yakınları nedeniyle veya kurum kanaati denilerek kamu görevinden çıkarılan kişilerdir. Bu durumdaki mağdurların sadece serbest avukatlık veya herhangi bir serbest meslek icra etmesinin önünün açılması değil, OHAL Komisyonunca bir an evvel iadeleri de gereklidir. Aksi durum yargı sistemimize güveni zedeler ve fazlasıyla zedelemiştir. Takipsizlik ya da beraat almışların artık tartışılmaması ve mevcut yargılamaların daha adil hale getirilmesi için el birliği ile çaba sarf edilmesi gereklidir.

Mazılıgüney, kararının normalleşme adına önemli bir adım olduğunu belirterek, "Ankara Barosu, Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı yetkililerine şahsım adına ve normalleşme için atılan adım nedeniyle benzer durumdaki tüm mağdurlar adına teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU