Bahçeli: Depremlere hazırlıklı olmak beka düzeyinde önemli

MHP Genel Başkanı: Sosyal medyadan korku ve yalan haber yaymaya çalışan provokatörlere dikkatli ve uyanık olmak hayati niteliktedir

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu belirtirken “Bilhassa dünyanın en büyük Türk kenti İstanbul’umuzun muhtemel depremlere hazırlıklı olması beka düzeyinde ehemmiyet arz etmektedir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda “Coğrafyayı vatan yapan tarihi süreçlerin başında felaket karşısında gösterilen fedakârlık, doğal ve beşeri afetlere karşı sergilenen muhkem ve mutlak direnç gelmektedir. Melanet ve musibetlerin her seviyede engellenmesi milli birlik ve dayanışma ruhunun canlılığına bağlıdır” ifadesini kullandı.

Depremde yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bahçeli, şunları paylaştı:

Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, Türk milleti büyüktür, her sorunun üstesinden gelinecektir.

Şu günlerde sabırlı ve soğukkanlı hareket etmek, felaket tellallarına kulakları tıkamak, sosyal medyadan korku ve yalan haber yaymaya çalışan provokatörlere dikkatli ve uyanık olmak hayati niteliktedir. İnanıyorum ki, deprem risk ve tehlikesine karşı her önlem alınacaktır.

Cenab-ı Allah’tan niyazım her insanımızı, her vatandaşımızı, ülkemizi ve milletimizi afetlerden, belalardan, kazalardan, cefalardan, ezalardan koruması ve kollamasıdır. Aziz milletime ve Türk-İslam alemine hayırlı Cumalar diliyor, bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.

Bahçeli, 31 Mart yerel seçimi ve devamında tekrarlanan İstanbul seçimi sırasında yürüttüğü kampanyada "beka" söylemini sıkça kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU