Bilal Erdoğan: Sırtımızı sadece belediyelere, devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız

TGSP toplantısında konuşan Erdoğan, "Mümkün olduğunca kendi ayaklarımızın üzerinde duran işler yapalım" ifadelerini de kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP)'nun istişare toplantısında konuştu. Platformun Yönetim Kurulu Üyesi olan Erdoğan, "Sırtımızı sadece belediyelere, devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde TGSP tarafından ikincisi düzenlenen Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 10 ilden gelen STK temsilcilerinin farklı alanlarda çeşitli çalışmalar yaptığını görmenin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Muhafazakar çizgideki STK'ların ulaşabildiği gençlik kesiminin, gençlerin yüzde 10'unun çok altında olduğunu aktaran Erdoğan, "Yurt, burs, kurs faaliyetiyle çok büyük kitlesel ulaşımları yapmak mümkün değil. Örneğin sadece örgün eğitimde üniversitelerde 5 milyon civarında öğrenciden bahsediyoruz. Bunların yaklaşık 700 bini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınıyor. Bizim bütün vakıflarımızın, derneklerimizin yurtlarının kapasitesi 60 bin, taş çatlasın 65-70 bin. Dolayısıyla bütün gayretimizi, bu 60 bin kapasiteli yurtları işletmek için gösterirken 700 bin öğrencinin olduğu YURTKUR'ları tamamen ıskalamış oluyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, birçok ulusal faaliyet gösteren TGSP üyesi vakıf ve derneklerin ciddi mali sıkıntıları olduğunu bildiğini belirterek, "Onun için hep ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Sırtımızı sadece belediyelere, devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmamalıyız. Bu bir hastalık haline gelmemeli. Mümkün olduğunca kendi ayaklarımızın üzerinde duran işler yapalım." ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU