Selahattin Demirtaş'a sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklama kararı

Demirtaş ve Yüksekdağ için açılan soruşturma kapsamında tutuklama kararı verildi

Fotoğraf: HDP

HDP'nin eski eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında "6-7-8 Ekim olaylarına ilişkin" soruşturma kapsamında tutuklama kararı verildi.

Demirtaş’ın cezaevinde kaldığı yaklaşık 25 aylık sürenin 4 yıl 8 aylık hapis cezasından düşülmesi kararının ardından tahliye edilmesi bekleniyordu.

Avukatların savunması ardından mahkeme heyeti Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklu yargılanması kararı verdi. 

Demirtaş’ın yakın zamanda tahliye edilme ihtimali ortadan kalkmış oldu.

Demirtaş tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevinden, Yüksekdağ ise Kocaeli Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cumhuriyet savcısına ayrı ayrı ifade verdi.

demirtaş-belge-3
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Savcı ifade işlemi sonrasında Demirtaş ve Yüksekdağ'ı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Savcının tutuklamaya sevk yazısında 6-8 Ekim olayları nedeniyle başsavcılık tarafından soruşturma yürütüldüğü, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki iller olmak üzere 32 ilde barikatlar kurularak yolların kesildiği, uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopa kullanmak suretiyle binalara, araçlara, ikametlere zarar verildiği ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yazıda dosya kapsamına göre 'şüphelilerin atılı suçları işlediklerine dair haklarında kuvvetli suç şüphesinin mevcut olduğu' kaydedilerek, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklanmalarına karar verilmesi istendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU