Fatih Camii'nde vurulan kardeşinin akıbetiyle tehdit edilen Müfid Yüksel: Tehditleri Sinan Oğan organize ediyor

1980 öncesi İslamcı gençlik lideri Metin Yüksel'in akıbetiyle tehdit edildiğini söyleyen Müfid Yüksel tehditleri Sinan Ogan'ın organize ettiğini öne sürdü. Oğan ise iddiaları yalanladı: Benim öyle ekiplerim mi var?

Sinan Ogan - Müfid Yüksel

Sosyolog-Yazar Müfid Yüksel son günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımının ardından kendisine yöneltilen tehdit içerikli cevapları takipçileriyle paylaştı.

Yüksel’in tehdit içerikli olduğunu ifade ettiği bu paylaşımlar, 1980 önce İslamcı gençlik lideriyken ülkücüler tarafından Fatih Camii avlusunda vurulan ağabeyi Metin Yüksel’le ilgiliydi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “İhsan Barutçu’nun selamını getirdim sana” diyerek bir mesaj paylaştı.

Bu mesajın tehdit olarak algılanmasında Barutçu'nun Metin Yüksel’i vuran şahıslar içerisinde olduğu iddiası

 


"Büyük şehirlerde Arap mahalleleri kuracağız" demişti

Bir diğer mesajda ise “Fatih Camii’nde kardeşinin başına gelen akıbeti hatırla ve iyi kavra. Türk milletine saygısızlık yapma” deniliyordu.

Yüksel’e yönelik yapılan bu tehditler ise Yüksel’in “Bu ülkeyi biz Araplaştıracağız. Büyük şehirlerde Arap mahalleleri kuracağız” demesinin ardından geldi.

Independent Türkçe’ye konuşan Yüksel, bu tür tehditlerin yeni olmadığını söyledi.

 


“Tehditleri Sinan Oğan organize ediyor”

Daha önce de, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in özel kalem müdürlüğünü yapan Şevket Bülent Yahnici’nin oğlunun benzer tehditte bulunduğunu savunan Yüksel, bu tehditlerin kendisine Sinan Oğan’ın yönlendirmesiyle geldiğini öne sürdü.

Araplık üzerine Peygambere saldırdıklarını iddia eden Yüksel, söz konusu tweetini de bu saldırılara tepki olarak yazdığını söyledi.

Oğan: Tehditlerin benimle ilgisi yok, zihniyeti eleştirdim

Sinan Oğan ise Yüksel’e yönelik tehditleri kendisinin organize ettiği iddiasını yalanladı.

“Benim öyle ekiplerim mi varmış” diye soran Oğan, “Abesle iştigal etmesinler. Sosyal medyadan bir paylaşım yaptı ben de sosyal medyadan ‘Türkiye’yi Araplaştıramazsınız kardeşim’ dedim. Bunun tehditle ne alakası var. Benim yaptığım paylaşımda suç unsuru var mı ona bakılır. Ben bir zihniyeti eleştirdim. Herkes haddini bilsin” dedi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU