Netflix'teki yeni bilimkurgu alay konusu oldu

"Utanç verici bir olay örgüsünden muzdarip"

Atlas'ın yönetmenliğini Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) ve San Andreas Fayı'na (San Andreas) da imza atan Brad Peyton üstleniyor (Netflix)

Jennifer Lopez'in merakla beklenen yeni filmi Atlas, cuma günü Netflix'te gösterime girdi. Ancak bilimkurgu türündeki film eleştirmenleri tatmin etmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinema yazarlarında hayal kırıklığı yaratan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 16 puan alabildi.

Hem olumsuz eleştirilerin hem de övgülerin gücünü hesaplayan Metacritic ise filme 100 üzerinden 38 puan verdi.

Netflix, 13 yaşından küçüklere uygun olmadığı konusunda uyarıda bulunduğu filmin konusunu şöyle özetliyor: 

Yapay zekaya hiç güvenmeyen zeki bir terörle mücadele analisti (Jennifer Lopez) kaçak bir robotu yakalama görevinde iş sarpa sarınca umudunu yapay zekaya bağlamak zorunda kalır.

Son haftalarda eşi Ben Affleck'le ayrılık söylentileri magazin basınını meşgul eden 54 yaşındaki Lopez'e filmde Simu Liu ve Sterling K. Brown eşlik ediyor.

"Ucuz ve plastik"
 


New York Times film eleştirmeni Alissa Wilkinson, Atlas'ın "ucuz" ve "plastik" göründüğünü söyledi ve filmin "özenti" olduğunu yazdı.

Bilimkurgu genellikle yeni ve şaşırtıcı bir şey öngörerek hafızalardaki yerini kazanır ama Atlas'ta hepsini daha önce gördük.

Benjamin Lee, Guardian için kaleme aldığı incelemede Atlas'a 5 üzerinden iki yıldız verdi ve filmi "aptal, ironiden yoksun zevksiz yapımlarla" karşılaştırdı.

Yayıncının diğer birçok sahte filminde olduğu gibi öz farkındalığa yakın bir şeye sahip olamayacak kadar yapay.

Variety'den Todd Gilchrist, Atlas'ı "iç açıcı değil" diye nitelendirdi ve Lopez'in Hustlers'daki Oscar'lık rolünden sonra Atlas gibi "jenerik bir bilimkurgu macerasına" yönelmesinden yakındı. 

Gilchrist, suçun çoğunu filmin Leo Sardarian ve Aron Eli Coleite tarafından yazılan senaryosuna yükledi.

The Wrap'ten William Bibbiani, filmdeki diyalogları "ucuz" diye nitelendirdi. Bibbiani, Atlas'ı "vasat aksiyon" ve "utanç verici bir olay örgüsü"nden muzdarip olmakla suçladı.


Independent Türkçe, Daily Mail, The Wrap, Variety, Guardian, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU