Hamas yetkilisi İsrail'in ateşkes görüşmelerinin salı günü yeniden başlayacağına dair haberlerini yalanladı

İsrail Yayın Kurumu dün yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerin İsrail tarafından sunulan yeni bir teklif temelinde birkaç gün içinde yeniden başlayacağını duyurmuştu

Hamas üyeleri / Fotoğraf: AFP (Arşiv)

Hamas’tan bir yetkili dün (Cumartesi) İsrail basınında çıkan ‘ateşkes görüşmelerinin Salı günü Kahire'de yeniden başlayacağı’ yönündeki haberleri yalanladı.

Reuters'a konuşan yetkili, ‘Tarih yok’ diyerek haberleri yorumladı.

İsrail Yayın Kurumu dün yaptığı açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerin İsrail tarafından sunulan yeni bir teklif temelinde birkaç gün içinde yeniden başlayacağını duyurdu.

İsrailli bir yetkili, Paris'te arabulucularla yapılan bir toplantının ardından, hükümetin önümüzdeki günlerde Gazze Şeridi'ndeki esirlerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varmak üzere görüşmelere yeniden başlama ‘niyetinde’ olduğunu açıkladı. İsminin açıklanmaması kaydıyla AFP'ye konuşan yetkili, “Bu hafta görüşmelere yeniden başlama niyeti var” dedi. İsrailli yetkili anlaşma hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Diğer yandan İsrail medyası Mossad Başkanı David Barnea'nın Paris'te arabulucular, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani ile yaptığı görüşmelerde tıkanan müzakereler için yeni bir çerçeve üzerinde anlaştığını bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU