Eleştirmenlerin baş tacı ettiği aksiyondan tatsız başlangıç

Cannes'da dakikalarca ayakta alkışlanmıştı

Furiosa: Bir Mad Max Destanı, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yaptı (Warner Bros)

Warner Bros'un eleştirmenlerin öve öve bitiremediği epik aksiyon filmi Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), gösterime girdiği hafta sonunda beklentileri karşılayamadı. 

Sektörün 4 günde 40 milyon doların üzerinde kazanmasını beklediği film, tahminlerin epey altında bir açılış yaptı.

Yüksek bütçeli aksiyon destanı, Sony'nin animasyon uyarlaması Garfield'la (The Garfield Movie) ABD gişesinde neredeyse başabaş gidiyor.

10,2 milyon dolar kazandı

Mad Max prequel'i (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film), gösterime girdiği ilk gün, 3 bin 804 salondan 10,2 milyon dolar hasılat elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin 2015'teki Tom Hardy ve Charlize Theron'lu selefi Mad Max: Fury Road, açılış gününde 16 milyon dolar hasılat yapmıştı.

İlk gösterime girdiğinde gişede baskın bir güç olması beklenmeyen Fury Road, Kuzey Amerika'da 153 milyon dolar, dünya çapındaysa 369 milyon dolar kazanmıştı.

168 milyon dolarlık bir yapım bütçesine sahip Furiosa'nın da gişede başarılı olabilmesi için en az Fury Road kadar hasılat elde edebilmesi gerekiyor.

Furiosa, Fury Road kadar olmasa da kusursuza yakın eleştiriler ve övgü dolu yorumlar aldı. Ancak filmle ilgili kulaktan kulağa dolaşan olumlu yorumlar ilk hafta sonunda onu istenen başarıya ulaştırmaya yetmedi. 

Top Gun: Maverick 4 günde 100 milyon dolar kazanmıştı

ABD'de 27 Mayıs Pazartesi gününün Ulusal Anma Günü (Memorial Day) nedeniyle tatil olması sebebiyle bu hafta sonunda gösterime giren filmlerin çok daha iyi bir açılış yapması bekleniyordu. 

Pandemi dönemi hariç, Anma Günü haftasında gösterime giren Top Gun: Maverick, Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid) ve Aladdin gibi filmler Anma Günü hafta sonundaki 4 günde, 100 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti. Bu haftaysa hiçbir film bu kazancın yarısına bile ulaşamayacak.

Fury Road'un yoğun temposunu onlarca yıla yayılan kapsamlı bir intikam destanıyla değiştiren Furiosa'da Anya Taylor-Joy, 2015'te Charlize Theron'un hayat verdiği kadın kahramanı canlandırıyor ve annesini öldürüp kendisini köle olarak satan çılgın Dementus'tan intikam almaya çalışıyor. Serinin beyni George Miller, bir kez daha yönetmen koltuğunda oturuyor.

Furiosa'nın cumartesi tahminleri, filmin 4 günde 31-33 milyon dolar arasında bir rakama ulaşacağını gösteriyor.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU