Ünlü yönetmen, Oscar kazanan aktrisle ortak noktasını anlattı

"Bir karakterin kadın mı erkek mi olacağını bilemediğimde kadına meylediyorum"

Merhamet Hikayeleri'nin prömiyeri 18 Mayıs'ta Cannes'da gerçekleşti (Reuters)

Zavallılar'la (Poor Things) 11 kategoride Oscar'a aday gösterilip 4'ünü alan Yunan yönetmen, bu başarının üzerinden henüz birkaç ay geçmişken yeni filmiyle konuşuluyor. 

Daha önce Aşıklar Şehri'yle (La La Land) kazandığı En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına bir kere de Yorgos Lanthimos'la kavuşan Emma Stone, 50 yaşındaki yönetmenin bu filminde de başrolde. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkilinin yeni filmi Merhamet Hikayeleri (Kinds of Kindness) Cannes Film Festivali'nde prömiyer yaptı.

Kendi hayatının kontrolünü ele geçirmeye çalışan, seçeneği olmayan bir adamın hikayesini anlatan üç parçalı bir masal olarak nitelendirilen filmde izleyiciler, denizde kaybolan karısının geri döndüğünü ancak farklı biri gibi göründüğünü fark eden bir polis memuru ve kaderinde olağanüstü bir ruhani lider olmak olan ve özel yeteneklere sahip birini bulmaya çalışan kararlı bir kadının dünyasına davet ediliyor.

Prömiyer vesilesiyle İspanya'nın El Pais gazetesi Lanthimos'la bir röportaj gerçekleştirdi. 

Zavallılar'ın yapım sonrası süreci uzun sürdüğü için iki filmin bu kadar üst üste geldiğini belirten yönetmen, "Bir araya ihtiyacım var. Merhamet Hikayeleri'nin senaryosu yıllardır geliştirildiği için hızlıca çekebildik" dedi. 


Lanthimos, birlikte üç film çektikleri Emma Stone'la aralarındaki güven bağlarının zamanla daha da güçlendiğini söyledi:

Bu sayede keşfe çıkıp daha özel yerlere varabiliyoruz. O bana yardım ediyor, ben de ona. Ayrıca birbirimize çok benziyoruz. Hiçbir zaman meseleleri çok ciddiye almam, o da öyle. Ne çekeceğimizi düşünerek sette saatlerce oturmuyoruz, sadece çalışıyoruz.

"Emma'yla birlikte sinemada yeni bir kadın imajı yarattığınızın farkında mısınız?" sorusuna "hayır" yanıtını veren Lanthimos sözlerini şöyle sürdürdü:

Bence o imaj sinemanın başlangıcından beri var. Ancak önemli olan ona ağırlık vermek. Bir karakterin kadın mı erkek mi olacağını bilemediğimde kadını seçmeye meyilliyim. Bu da filmlerimde belirli bir kadın imajı yaratıyor olabilir. Fakat hiçbir zaman bir kadın nasıl olmalı diye dikte edip söylev veremem. Hiçbir zaman didaktik olmak istemedim.

Emma Stone, Lanthimos'la Oscar alan tek kadın değil. Yönetmenin 2018 tarihli dönem kara komedisi Sarayın Gözdesi (The Favourite), 7 BAFTA ve 8 Avrupa Film Ödülü kazanmıştı. Filmin başrolündeki Olivia Colman, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre'nin de sahibi olmuştu. 

 

Independent Türkçe, El Pais, Yahoo, Box Office Türkiye

DAHA FAZLA HABER OKU