Ünlü komedyenden Gazze çıkışı: "Soykırım" dedi

Filistinli şarkıcının parçası çalınca büyük bir alkış koptu

Chappelle,Netflix'te ekranlara gelen gösterisinde transfobik şakalar yaptığı gerekçesiyle protesto edilmişti (AP)

Amerikalı komedyen Dave Chappelle, perşembe günü Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkentindeki gösterisinde İsrail-Hamas savaşı sırasında Gazze Şeridi'nin "soykırıma" uğradığını söyledi ve Amerikalıları antisemitizmle mücadele etmeye çağırarak Yahudilerin İsrail tarafından korunmaları gerektiğini düşünmemelerini istedi.

DJ Trauma'dan Filistin şarkısı

Bu arada, savaşın başlamasından bu yana Filistin yanlısı yürüyüşler tüm Ortadoğu'yu kasıp kavururken, Arap Yarımadası'nda 7 şeyhlikten oluşan bir federasyon olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde protestolar sıkı bir şekilde kısıtlanmaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chappelle'e gezisinde eşlik eden DJ Trauma, komedyen sahneye çıkmadan önce Filistinli şarkıcı Mohammed Assaf'ın My Blood is Palestinian (Benim Kanım Filistinli) adlı şarkısını çaldı. Abu Dabi'deki Etihad Arena'yı dolduran kalabalık, parçaya kayıtsız kalmadı ve salonda büyük bir alkış koptu.

Salondaki binlerce kişi, Chappelle'in performansı için kapattıkları cep telefonlarını kilitli poşetlere yerleştirmeyi kabul etmişti. Bu, 50 yaşındaki ünlü komedyenin gösterilerindeki standart bir uygulama.

Bir Müslüman olan Chappelle, Abu Dabi'deki gösterisinin yarısına doğru arkadaşlarının kendisine savaşı tartışmasını ya da tartışmamasını söylediklerini aktardı. 

"Özgür Filistin!"

Seyirciler arasından bir kadın bağırdı: 

Özgür Filistin!

Kalabalık alkışladı.

Chappelle daha sonra Gazze Şeridi'nin "soykırım"la karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Ayrıca, antisemitizm vakalarının arttığı Amerika'da Yahudileri emniyet altına almanın nihai bir koruyucu olarak İsrail'e ihtiyaç duymadıklarını fark etmelerini sağlayacağını söyledi.


Independent Türkçe, AP, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU