1000 haftadır kayıplarını arayan Cumartesi Anneleri'nin şarkısını seslendiren Teoman: Vicdanımla söyledim

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı'ndaki nöbetinin 1000. haftası nedeniyle sanatçı Teoman Bandista’nın "Benim Annem Cumartesi" şarkısını seslendirdi

Gözaltında kaybolan yakınları için 27 Mayıs 1995 Cumartesi gününden beri Galatasaray Meydanı'nda Cumartesi Anneleri'nin yaptıkları eylem 1000. haftasına giriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kayıp yakınlarına destek veren Sanatçı Teoman, cumartesi günü 1000. kez bir araya gelecek olan Cumartesi Anneleri için Bandista grubunun yazdığı 'Benim Annem Cumartesi' şarkısını tekrar seslendirdi.

Teoman’ın seslendirdiği şarkı, Cumartesi annelerinin sosyal medya hesabı X’de de paylaşıldı.

Şarkıyı seslendirmesiyle ilgili İlke TV'ye açıklama yapan Teoman; şunları söyledi:

Bilirsiniz, siyasete uzak biriyim, sevmediğim bir alandır. Ben kendimi, siyasetler üzeri olarak tanımlarım, vicdanın yanındayımdır, siyasi partilerin değil. Bu şarkıyı seslendirme önerisi bana Cumartesi Anneleri tarafından geldi. Gelebilecek negatif tepkileri sezdim, ama bu teklifi reddetmeyi bir an bile düşünmedim. Düşünmedim, çünkü kendimi tanırım. Reddetseydim, hayatım boyunca sürecek bir vicdan azabıyla yaşamak zorunda kalırdım.

Her kesimi anlamaya çalıştım hayatım boyunca. Kimseyi düşman olarak görmedim, görmeyeceğim. Bana göre gencecik olan insanların yaşadığı Türkiye'de, yaşım gereği, Teoman abiyim ben artık. Ve abiliğimin gereğini yapıyor, sözlerimle, hareketlerimle, tüm Türkiye'ye toplumsal barışı ve vicdanı, alınması gereken yol olarak göstermeye çalışıyorum.

 

Independent Türkçe, İlke TV

DAHA FAZLA HABER OKU