Özgür Özel'den İmamoğlu'na destek: Gazetecileri Roma'ya kendi pr’ı için değil İstanbul için götürdü

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’e konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel; Ekrem İmamoğlu'nun Roma gezisiyle ilgili sorularını yanıtladı. Özel "Amaç İstanbul’un tanıtımı. Masrafların ödenmesi hoş görülebilir" dedi

Fotoğraf: X

Özel, "İmamoğlu, gazetecileri memleketine PR yapmak için götürmedi. Gazetecileri toplayıp memleketine götürse, kendisi için PR yapsa, parti için bir şey yapsa harcanan bu para eleştirilir. Ama İstanbul için, Türkiye için bir şey yapıyorlar" diye konuştu.

Özel'in Atik'e yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

İmamoğlu, gazetecileri memleketine PR yapmak için götürmedi. Gazetecileri toplayıp memleketine götürse, kendisi için PR yapsa, parti için bir şey yapsa harcanan bu para eleştirilir. Ama İstanbul için, Türkiye için bir şey yapıyorlar. Aslında bu Avrupa Oyunları için protokol imzalanması ama bir yandan da olimpiyatlar için büyük bir lobicilik çalışması. Burada bu meseleyi böyle görmek lazım. İstanbul'un ve Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmaya çalışıyorlar.Türkiye için bir lobicilik faaliyeti olduğu için bu masrafların karşılanması bugünkü şartlarda anlaşılabilir. İnşallah Türkiye'de gazetelerin kendi masraflarını karşıladıkları, gazetecilerin de 'kurumum karşılamazsa takip etmem bu geziyi' diyebildikleri günlere gelebiliriz.

Özel, 28 Şubat sanıklarının serbest bırakılmasına ve Osman Kavala davasına dair de şu yorumu yaptı:

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan bu konuda bizi bilgilendirdi. Bilgi verme kısmını çok önemsedim. Hasan Doğan'a teşekkür ettim. Nazik bir davranış. Ben iki taraf arasındaki diyaloğun sonuç verdiğinin bilinmesini isterim.

İkinci beklentim Osman Kavala'nın serbest kalmasıdır. Bu konuda inisiyatif alınır veya yargının normal kararlar almasına sebebiyet verilebilir. Adalet Bakanlığı'nın orada 'kanun yararına bozma' gibi bir şeyden bahsediliyor. Öyle bir adım atılırsa ve bundan haberdar olursak ben hem Cumhurbaşkanına hem de katkı sağlayan herkese teşekkür etmekten geri durmam.

 

TGRT Haber, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU