İsrail rutin çatışmalar sırasında Hizbullah üyelerini hedef alıyor

İsrail güçlerinin sınır bölgesinin güzergâhlarını sürekli izlediğini ve buradan geçenleri hedef aldığı belirtiliyor

İsrail’de yayın yapan bir televizyon kanalı Lübnan’daki bir oteli ekrana taşıdı

İsrail, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah üyelerini, çatışmalar nedeniyle hareket halinde oldukları sınır hattındaki köylere giden yollar boyunca izliyor.

Sahadaki kaynakların Şarku’l Avsat’a verdiği bilgilere göre İsrail, son dört haftadır Gazze Şeridi'nin güney doğu ve batı kesimlerinde yer alan sınır bölgelerine giren ya da çıkan araçları ve motosikletleri hedef almaya başladı. Çok sayıda Hizbullah üyesinin öldürülmesi, İsrail güçlerinin sınır bölgesinin güzergâhlarını sürekli izlediğini ve buradan geçenleri hedef aldığını gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazze’de savaşın başlamasından sonraki üçüncü aydan itibaren sınırdaki köyler ateş hattına dönüştü. Sahadaki kaynaklar, İsrail’e ait insansız hava araçlarının (İHA) sınır bölgesinden en fazla 15 kilometre uzaklıkta olan Tire bölgesinin semalarından ayrılmadığını söylediler. Kaynaklar, İsrail’in düzenlediği saldırılar nedeniyle sınır bölgesi ve çevresinde sokağa çıkma yasağı uygulandığını ve bölgeye giren her aracın takip edildiğini belirttiler.

Öte yandan İsrail’de yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlanan hiciv programının başkent Beyrut'taki bir oteli ekrana taşıması Lübnanlıları rahatsız etti. Programda sunucular oteli arıyor ve Lübnan'a gitmeyi istediklerini ifade ediyorlar, otel çalışanı ise İsraillilere ‘cehenneme gitmelerini’ söylüyor. Otelin rezervasyon müdürü Norma Safvan, “Çalışan arayanların kimliği karşısında şaşırıyor ve İsrailli olduklarını öğrendiğinde görüldüğü gibi onlara cehenneme gitmelerini söyleyerek tepki gösterip telefonu yüzlerine kapatıyor” açıklamasında bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU