Bol yıldızlı fantastik film gişede umduğunu bulamadı

Başrolde Deadpool'un yıldızı Ryan Reynolds var

Animasyonla canlı aksiyonu buluşturan Hayali Arkadaşlar, Cailey Fleming'in canlandırdığı 12 yaşındaki Bea'yı merkeze alıyor (Paramount Pictures)

John Krasinski'nin kaleme aldığı ve yönettiği aile filmi Hayali Arkadaşlar (IF), hafta sonunda ABD'de en çok izlenen yapım olsa da gişede beklenen performansı gösteremedi. 

Ryan Reynolds'ın başrolünü oynadığı ve yıldızlarla dolu bir seslendirme kadrosuna sahip film, cuma günü 10,3 milyon dolar hasılat elde edebildi.

40 milyon dolara yetişemedi

Gösterime girmeden önce üç günde yaklaşık 40 milyon dolar kazanması beklenen filmin hasılatının hafta sonunda 31,5 milyon dolarda kalacağı öngörülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirmenler filmi kötülerken izleyicilerin komediyle ilgili olumlu yorumlar yapması, hasılatın ilerleyen günlerde yükselişe geçebileceğine dair umut veriyor.

Sinema yazarları yönetmen Krasinski'yi, tıpkı Sessiz Bir Yer (The Quiet Place) serisini yaratırken korku türünde yaptığı gibi, aile filmlerinin şifresini çözmeye çalıştığı için övüyor. 

Ancak yine de fantastik filmin eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'daki puanı 100 üzerinden 50'yi geçemedi. Filmin izleyici skoruysa çok daha yüksek: Yüzde 87.

ABD'de 4 bini aşkın sinema salonunda gösterime giren film, terk edilmiş hayali arkadaşları görme yeteneğine sahip olduğunu öğrenen Bea'yı merkezine alıyor.

Seslendirme kadrosu da yıldızlarla dolu

Başroldeki Ryan Reynolds'a filmi yazıp yöneten John Krasinski'nin yanı sıra Cailey Fleming ve Fiona Shaw eşlik ediyor.
 


110 milyon dolar bütçeyle çekilen filmin son derece etkileyici seslendirme kadrosundaysa Phoebe Waller-Bridge, Steve Carell, Emily Blunt, Matt Damon, Jon Stewart, Sam Rockwell, Christopher Meloni, Blake Lively, George Clooney, Matthew Rhys, Bradley Cooper ve Amy Schumer yer alıyor. 

Beklentileri aşan tek yaz filmi

Disney ve 20th Century Studio'nun 8 Mayıs'ta gösterime giren filmi Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes), beklentileri aşan tek yaz filmi olarak ilk 10 gününde ABD'de 100 milyon dolar barajını aşmayı başardı. Film ikinci haftasında 26 milyon dolar daha kazandı. 

Lionsgate'in son korku filmi Ziyaretçiler: Bölüm 1 (The Strangers: Chapter 1) ise 12,4 milyon dolarla üçüncü sırada yer alacak.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU