ABD’de gizemli çalışmalar yürütüldüğü iddia edilen 51. Bölge'yi görüntülemeye çalışan iki Hollandalıya hapis cezası verildi

YouTuberlar 51. Bölge’ye yapılması planlanan baskına katılmayı düşünmediklerini söyledi

Hollandalı YouTuberlar 51. Bölge'ye izinsiz girmeye çalıştıkları için hapis cezası aldı (AP)

İki Hollandalı turist, ABD hükümet bölgesi 51. Bölge’yi filme almaya çalıştıkları için tutuklanmalarının ardından izinsiz girme suçunu kabul etti.

Nevada’da 10 Eylül’de tutuklanmalarının ardından 21 yaşındaki Govert Sweep ve 20 yaşındaki Ties Granzier ilçe hapishanesinde bir yıllık hapse çarptırıldı. Eğer 2 bin 280 dolarlık (yaklaşık 12 bin 996 TL) para cezasını ödemeyi kabul ederlerse sadece üç gün hapis yatacaklar.

Nevada Ulusal Güvenlik Alanı’nın yaklaşık 5 kilometre yakınında tutuklanan İki Hollandalı, İngilizce konuşabildiklerini, yazabildiklerini ve okuyabildiklerini ve “Geçiş Yok” tabelalarını gördüklerini fakat ciddi biçimde korunan bölgeyi merak ettiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümetin nükleer tesisi Nevada Ulusal Güvenlik Alanı, 51. Bölge’ye 16 kilometreden uzakta.

Nye İlçesi Şerif Ofisi, araçlarında tutuklama esnasında polisin birkaç kamera, telefon, dizüstü bilgisayar ve insansız hava aracı bulduğunu belirtti. Tutuklanmasından önce Instagram hesabından 51. Bölge’yi filme alma planlarını paylaşan Granzier, yetkililere YouTuber olduğunu söyledi.

Fakat ikili, polis yetkililerine Facebook’ta düzenlenen etkinliğin parçası olan milyonlarca insanın katıldığı 51. Bölge’ye “hücum etme” maksatlarının olmadığını söyledi ve sadece alanı görmek istediklerini belirtti.

KTNV’ye konuşan Sweep, “Oraya hücum etme maksadımız yoktu çünkü asıl hücum tarihinden önce, zamanında ayrılacaktık ve sadece… oraya gitmek istedik” dedi.

İkili izinsiz giriş ve yasadışı park etme kabahatlerinden suçu kabul etti. Nye İlçesi Bölge Savcısı Chris Arabia, hapis süresine ek olarak turistlerin tutuklama esnasında bulunan elektronik ekipmanı da bırakmak zorunda olduğunu belirtti.

Nye İlçesi Şerif Ofisi’nin yayımladığı video açıklamada Arabia, “Bu kişilerin hapis cezası alması ve büyük bir para cezası ödemesi bizim için önemli” dedi. 

Bu suçu ciddiye alıyoruz. Ve insanların bu tip saçmalıklara katlanmayacağımızı anlaması gerekir.

Cezanın parçası olarak, turistlerin aynı zamanda Nevada Ulusal Güvenlik Alanı yakınında gerçekleştirilen etkinliklerden uzak durmaları ve gelecek yıl için alanın 400 metre içine girmemeleri emredildi.

Granzier, “Herhangi bir sorun yaratmak istemedik, bu biraz kontrolden çıktı” dedi.

Nevada Ulusal Güvenlik Alanı yakın zamanda nükleer bombaların test alanı olarak kullanılıyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU