Yeni Yüzüklerin Efendisi filminde tanıdık bir isim var

Orta Dünya'daki yeni macerada tanıdık bir yüz geri dönüyor

(New Line Cinema)

Hayranların en sevdiği Yüzüklerin Efendisi karakterlerinden biri, Peter Jackson'ın yapımcılığını üstlendiği yepyeni filmle geri dönüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prime Video dizisi Güç Yüzükleri'nin ikinci sezonu öncesinde, 2001 ila 2003'te yayımlanan ilk üçlemenin yönetmeninin, Andy Serkis'in Gollum'una odaklanacak ve Serkis'in yöneteceği projede işbirliği yapacağı açıklandı.

Film an itibarıyla Lord of the Rings: The Hunt for Gollum adı altında çekilecek ve 10 yıl içinde ve sonrasında vizyona girmesi planlanan, Orta Dünya'da geçen bir dizi yeni filmin ilki olacak.

Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav'a göre Jackson, yapımcı ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'la birlikte "yolun her adımında yer alacak".

Birkaç yeni Yüzüklerin Efendisi filmi serisinin üzerinde çalışıldığı ve The Hunt for Gollum'un bunlardan ilki olacağı şubatta ortaya çıkmıştı.

Serkis bu haberle ilgili olarak şunları söyledi: 

Eveeeeet, Kıymetli. Orta Dünya'nın olağanüstü ve eşsiz koruyucuları sevgili dostlarım Peter, Fran ve Philippa'yla ile bir kez daha bilinmeyene doğru yola çıkma zamanı geldi. Mike ve Pam'le beraber Warner Bros. ekibinin yanı sıra WETA ve Yeni Zelanda'daki çekim ailemiz de bu macerada. Her şey çok lezzetli.

Jackson, Walsh ve Boyens ise şunları ekledi: 

Gıcık Gollum'la  yarım kalmış bir işi olan iyi dostumuz ve ortağımız Andy Serkis'le Orta Dünya'ya geri dönmek bir onur ve ayrıcalık! Profesör Tolkien'in engin mitolojisinin hayat boyu hayranları olarak, Mike De Luca, Pam Abdy ve Warner Bros.'taki tüm ekiple bir başka destansı macerada çalışmaktan gurur duyuyoruz!

 

Gollum
Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki Gollum (New Line Cinema)


Serkis kısa süre önce Venom: Zehirli Öfke 2'de (Venom: Let There Be Carnage) Tom Hardy'yi yönetmişti ve George Orwell'ın Hayvan Çiftliği'nin bir uyarlamasını yönetmeye hazırlanıyor.

Warner Bros. daha fazla Yüzüklerin Efendisi filmi yapma planlarını açıkladığında Serkis; Jackson, Walsh ve Boyens'la yeniden bir araya gelme "fırsatına atlayacağını" söylemişti. Öte yandan Frodo Baggins'i canlandıran ilk üçlemenin yıldızı Elijah Wood da bu habere "şaşırdığını" söylemişti.

İlk üçlemede Kral Theoden rolüyle yer alan usta oyuncu Bernard Hill bu hafta 79 yaşında hayatını kaybetmiş ve Yüzüklerin Efendisi kadrosundaki arkadaşları tarafından anılmıştı.

Aktör, 2022'de Prime Video'nun "para kazandıran" seri uzantısı Güç Yüzükleri'ne hayran olmadığını açıklamış ve Jackson'ın üçlemesinin gelecekteki Tolkien uyarlamalarına "tamamen" son vermesi gerektiğini savunmuştu.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi 2026'da gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU