Özgür Özel: Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu, ‘Aman birbirinize pas atmayın’ denir mi?”

Özel, “Tayyip Erdoğan rakibini kendi belirliyor’ demek Erdoğan’a da siyaset üstü bir güç atfetmek demektir” dedi

Fotoğraf: X / @eczozgurozel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugünden başlayan cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları için “Eski bir hastalığı terk etmek için kestim attım” dedi.

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Özel, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın “Ben Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem” sözlerinin ardından başlayan adaylık tartışması hakkında  şunları söyledi:

Partide her şey çok iyi giderken eski bir hastalığı nüksettirmeye çalışıyorlar. Zaten biz geçen sefer o hastalıktan dolayı kaybettik, erken aday tartışması ve sürekli aday tartışması. Zamanı mı şimdi? Şimdi vatandaşın beklentilerini konuşma, iktidara hazırlanma zamanı, politikaları revize etme, iyi bir tüzük yapma, iyi bir program yapma, seçim bildirgesi hazırlığını başlatma zamanıyken aday tartışması… Günü gelince bakacağız. Anket yaparız, üyeye sorarız, her şeyi yaparız ve çok demokratik bir şekilde en doğru adayı belirleriz. O yüzden eski bir hastalığı terk etmek için kestim attım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı iddiaları için ise şöyle konştu: 

Ekrem Bey ile Mansur Bey’i veya Ekrem Bey ile beni karşı karşıya tutmaya çalışıyorlar. Ben ortaokul, lise, üniversite, hentbol takım kaptanıyım. Altı numara oynarım, orta oyun kurucuyum. Yani takımı doğru sevk eden, yönlendiren. Hatta kendimi bir takımın oyuncusu değil, teknik direktör olarak görüyorum. Teknik direktör, penaltı atılacağı zaman ‘Çekilin, ben atacağım’ demez. Antrenmanda olabilir ama final maçında demez, en doğru oyuncuya attırır. Ben çok iyi bir CHP Genel Başkanı olurum ama çok iyi bir cumhurbaşkanı adayı olur muyum? Benden iyisi varsa, benden daha çok oy alabilecek varsa o aday olur. Türkiye İttifakı ne demek? Milliyetçiden de, muhafazakardan da oy alacaksın. Bu konuda anketler birilerini yukarıda gösteriyorken kendin aday olamazsın. O yüzden ben bugün bu tartışma bitsin diye konuştum.

Teknik direktör olarak şimdi takımda benim bir sağ açığım var, bir sol açığım var. Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu. Yarın bakarsın orta sahadan çok kabiliyetli biri daha gelir, bambaşka şeyler olur. Bilemezsin. Ama bugün için böyle sağ açık, sol açık, çift santrafor oynuyorken ‘Aman birbirinize pas atmayın’ denir mi? En büyük hastalık takımın içindeki çekişmelerdir. Rakibin yapamadığını, takım içindeki çekişme yapabilir.

“‘Tayyip Erdoğan rakibini kendi belirliyor’ demek özgüvensiz siyasetin kötü mirası”

Özel, Erdoğan’ın karşısına çıkacak rakibi kendisinin belirlediği değerlendirmelerine ise şu yorumu yaptı:

“Bu Tayyip Erdoğan’a olmayan bir gücü atfetmek demek. Birkaç mahsuru var. Bir tanesi adı geçenleri aşağılamak. ‘Tayyip Erdoğan isterse bunu aday yapar, isterse yapmaz’ demek, partinin kurumsal kimliğini aşağılamak ve Tayyip Erdoğan’a da siyaset üstü bir güç atfetmek demektir. “CHP kendi adayını kendi belirlemeyecek, Tayyip Erdoğan belirleyecek” demek 47 yıl seçim kazanamamış özgüvensiz siyasetin bize bıraktığı kötü bir miras.”

Özel, 2 Mayıs Perşembe günü AKP Genel Merkezi’nde Erdoğan’la görüşmesinin nasıl geçtiği sorusunu da cevapladı:

“Son derece saygılıydı, mesafeli değildi. Manisa’dan bahsederken birtakım gülüşmeler, karşılıklı espriler de oldu ama toplantının geneli diplomatik bir dil içinde geçti. Zaten Namık Tan çok düzenli not tuttu. Onları deşifre ettik. Zaman zaman Türk dış politikasında da, CHP’de de kayıtdışı siyaseti eleştirmişliğimiz var. Ben partiyi kurumsallaştırmak istiyorum, o yüzden yaptığım görüşmenin notunu güvenli bir şekilde arşivimize koyduk. Ayrılırken, gelecek devir teslimde genel başkana vereceğiz.”

 “İYİ Parti’ye saldırıyormuş gibi bir görüntü vermek istemeyiz”

İYİ Parti’den istifa eden Bahadır Erdem, Sevinç Atabay ve milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP’ye katılmasını da değerlendiren Özel, “Bir milletvekili ve çok üst düzey katkısı olabilecek iki akademisyen. Zaten iyi eğitimli, kentli seçmenin çok dikkatini çeken ve CHP seçmenine cazip gelen isimler bunlar. Bu isimlerin artık CHP’de toplanmasında bir mahsur yok ama hepsi birden İYİ Parti’ye saldırıyormuş gibi bir görüntü vermek istemeyiz” dedi.

 

Söyleşinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Medyascope

DAHA FAZLA HABER OKU