Hit dizinin yıldızından Netflix izleyicilerine çağrı

"Dizinin amacı bu değil"

Senarist Richard Gadd, başrolleri Jessica Gunning ve Nava Mau'yla paylaşıyor (Netflix)

Baby Reindeer'ın yıldızı Jessica Gunning, bazı izleyicilerin dizideki karakterlerin kimliklerini çözmeye çalışmasının "üzücü" olduğunu söyledi.

Dizinin yazarı ve yaratıcısı Richard Gadd da hayranlarından Netflix'in hit dizisindeki karakterlere ilham veren gerçek hayattaki insanlarla ilgili spekülasyon yapmayı bırakmalarını istedi.

Polise haber verdiler

Baby Reindeer, 38 yaşındaki Gunning tarafından canlandırılan ve İskoç komedyeni birkaç yıl boyunca taciz eden ısrarlı takipçinin gerçek hikayesini anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce Onur (Pride) filminde ve BBC dizisi The Outlaws'da rol alan Gunning, bazı hayranların "diziyi anlayamadığını" söyledi.

Bazıları ısrarlı takipçi Martha'nın gerçek kimliğinin yanı sıra dizide Gadd'ın canlandırdığı Donny'ye tecavüz edilen senaristin kimliği hakkında da spekülasyonlarda bulundu.

Kimlik tespitini önlemek için, karakterlerin isimleri için takma adlar kullanmak da dahil olmak üzere farklı adımlar atılmıştı.

Ancak bazı kişiler, izleyicilerin kendilerini programla ilişkilendirmesi üzerine polise haber verdi. 

"Dizinin amacı bu değil"

Gunning, BBC'ye yaptığı açıklamada dizide "kurban ve kötü adam" olmadığını, Martha'yla Gadd'ın "ortak noktasının yalnızlık olduğunu" söyledi.

Eğer diziyi seviyorsanız ve hayranıysanız, sizi birbirinize bağlayan Martha ve Donny'nin hikayesine sadık kalmalı, herhangi bir dedektiflik çalışması yapmaya ve gerçek kimlikleri bulmaya çalışmamalısınız. Bunun son derece üzücü olduğunu düşünüyorum ve onlara diziyi tekrar izlemelerini, dizinin amacının bu olmadığını görmelerini tavsiye ediyorum.

Gunning, Netflix'in ilgili kişilerin kimliklerini korumak için "büyük çaba" harcadığını da sözlerine ekledi:

Richard hikayeyi siyah-beyaz yapmama konusunda harika bir iş çıkardı, yani iyi ya da kötü, kötü ya da kurban diye bir şey yok. Onlar da tüm insanlar gibi karmaşık kişiler.

34 yaşındaki Gadd, daha önce sosyal medya üzerinden paylaştığı bir mesajla hayranlarına uyarıda bulunmuştu.

"Spekülasyon yapmayın"

Gadd, Instagram'daki paylaşımında şöyle demişti:

Lütfen gerçek hayattaki insanların kim olabileceği konusunda spekülasyon yapmayın. Dizimizin amacı bu değil. Sevgilerimle, Richard.

Gunning, "hayatımın rolü" diye tanımladığı Martha karakteriyle ilgili şöyle dedi:

Bunu asla bir sapık/kurban hikayesi olarak düşünmedim. Senaryoyu okuduğum andan itibaren ona bağlandım, onunla bağlantı kurdum ve bence bu Richard'ın onun ve Donny'nin karakterlerini ne kadar iyi yazdığına bağlı.


Independent Türkçe, BBC, Deadline, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU