Saka Kuşu sinema tarihinin en büyük başarısızlıklarından biri olma yolunda

Film açılış hafta sonunda ABD gişesinde 4 milyon doların altında hasılat elde etti

Saka Kuşu Türkiye'de 27 Eylül’de gösterime girecek (Warner Bros)

Saka Kuşu (The Goldfinch) sinema tarihinin en büyük başarısızlıklarından biri olma yolunda.

Warner Bros'un, Donna Tartt'ın yazdığı ve 2013 Pulitzer Ödüllü'nü kazanan kitabından çok ses getiren uyarlaması, geçen hafta vizyona girdikten sonra olumsuz yorumlar aldı. Film “hayal kırıklığı”, ”sıkıcı” ve “kocaman bir zaman kaybı” gibi eleştirilerle karşılaştı ve şimdi de ABD'deki gişe hasılatı başarı umutlarını tamamen yok etti.

Film ABD'de geniş çapta, 2 bin 542 sinemada vizyona girdi ve sadece 2,6 milyon dolar (yaklaşık 15 milyon TL) hasılat yaptı. Bu, gişe hasılatlarını takip eden internet sitesi Box Office Mojo'ya göre 2 bin 500'den fazla ekranda vizyona giren filmler arasında en kötü altıncı açılış anlamına geliyor. Hafta sonu gişesinde ilk 10'a sekizinci sıradan giren film, o zamandan bu yana da 1 milyon dolar (yaklaşık 5 milyon 700 bin TL) daha topladı.

John Crowley'nin (Brooklyn filminin de yönetmeni) yönettiği Saka Kuşu, annesi New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde bir bombalı saldırıda öldürüldükten sonra zengin bir aile tarafından evlat edinilen çocuğu konu alıyor. Filmde Ansel Elgort, Nicole Kidman, Jeffrey Wright, Sarah Paulson, Luke Wilson ve Stranger Things'in oyuncusu Finn Wolfhard'ı içeren kamuoyunun tanıdığı isimler yer alıyor.

 

 

Filmin açılış hafta sonunda 5 ila 8 milyon dolarlık (yaklaşık 28,5 ila 46 milyon TL) bir hasılat yapması bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Buna karşılık Jennifer Lopez'in oynadığı övgü alan dram filmi Hustlers 3 bin 250 salonda vizyona girdi ve 33,2 milyon dolar (yaklaşık 190 milyon TL) hasılat yaptı.

Saka Kuşu Türkiye'de 27 Eylül’de gösterime girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU