Mısır ve ABD Dışişleri Bakanları, İran ile İsrail arasındaki gerilimi kontrol altına almak için koordinasyona dikkat çektiler

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, “Çatışmanın genişlemesi hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmez” dedi

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri / Fotoğraf: DPA

Mısır Dışişleri Bakanlığı,Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'ın telefon görüşmesinde, İran ile İsrail arasındaki gerilimi kontrol altına almak için Washington ve Kahire arasındaki koordinasyonu vurguladıkları belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arap Dünyası Haber Ajansı'na (AWP) göre Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Şukri'nin ‘Mısır'ın İran ile İsrail arasındaki mevcut krizi kontrol altına almak için ABD ile yakın koordinasyon içinde olma ve Gazze Şeridi'nde devam eden savaşı durdurmak, Filistinlilerin karşı karşıya kaldığı insani felaketi kontrol altına almak için insani yardım girişini kolaylaştırmak üzere her türlü çabayı göstermeye devam etme konusundaki istekliliğini’ vurguladığı ifade edildi.

Şukri, “tanık olduğumuz gibi çatışmanın genişlemesinin hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmeyeceğini ve bölge halklarına sadece daha fazla gerginlik ve istikrarsızlık getireceğini” vurguladı.

Şukri ayrıca ‘bölgenin güvenlik ve istikrarına yönelik ciddi bir tehdit haline gelen Gazze krizi ve bunun bölgesel yansımaları karşısında son haftalarda artan gerilimin’ devam etmemesi konusunda uyarıda bulundu.

İran, İsrail'in bu ayın başlarında Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıya karşılık olarak cumartesiyi pazara bağlayan gece İsrail'e roket ve insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU