Ölüme meydan okuyan Bryan Johnson'ın fotoğrafı tartışma yarattı

Sonsuza kadar yaşamaya çalışan milyoner, "Dönüşüm geçiriyorum" diye yazdı

(Instagram/@bryanjohnson_)

Yaşlanma karşıtı aktivist Bryan Johnson, yüzünün görüntüsünü paylaştıktan sonra yine tartışmaya neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Iphone'unun bile kendisini tanımakta zorlandığını söyleyerek şaka yapan Johnson, son yıllarda çekilmiş bir dizi fotoğrafını paylaştı.

Ancak Johnson'ın birçok açıklamasında olduğu gibi görünüşte açık olan bu paylaşımı da bir tepki seline yol açtı. Johnson bir sonraki tweet'inde, "Hangisi daha çok kutuplaşmaya neden oluyor: Yüzüm mü yoksa kürtaj mı?" diye yazdı.


Gelen yanıtların birçoğu paylaşımdaki önceki versiyonunun yani Johnson'ın sonsuza kadar yaşama misyonuna başlamadan önceki halinin "daha iyi" göründüğünü öne sürdü. Tipik bir yanıtta, "Yaşlanmayı durdurmaya çalışıyor.... Daha hızlı yaşlanmaya devam ediyor" yazıyordu. 

Yorumların birçoğu Johnson'ın artık 45 yaşından daha yaşlı durduğunu ya da 2018'de daha samimi göründüğünü öne sürdü. Johnson bu eleştirileri sanki teşvik edercesine, hangi fotoğrafının daha iyi olduğunun oylanması için bir anket paylaştı.
 

En iyi dönemimi söyleyin 


Johnson son zamanlarda Silikon Vadisi'nin bazı kesimlerinde odak noktası haline gelen yaşlanma karşıtlığı ve ölümden kaçınma hareketinin belki de en tanınmış temsilcisi olarak ünlendi. 

Haberler Johnson'ın yaşlanma sürecini tersine çevirmek ve ölümden kaçınmak için her yıl 2 milyon dolar harcadığını öne sürüyor. Bu, fiziksel aktivite, beslenme ve daha fazlasını içeren sıkı bir diyeti içeriyor; bunların çoğu uzmanlardan ve bilgisayar programlarından oluşan bir ekibe yaptırılıyor.

Johnson bu süreci kamuoyu önünde konuştukça tartışmalara yol açıyor ve eski adıyla Twitter diye bilinen X'te kendisini eleştirenlerle sık sık tartışıyor. Johnson'ı eleştirenler onun planlarına şiddet içeren bir dille sürekli saldırıyor ancak aktivist bu eleştirilere olan ilgisini kaybettiğini ifade etmişti.

Geçen yıl The Guardian'a verdiği röportajda "Kafamın içindeki trol, internette karşılaştığım trollerden çok daha acımasız" dedi.

Depresyondayken ve beynim bana sürekli 'Hayat umutsuz' dediğinde, aslında ben de 'Ne söyleyeceğin umurumda değil' demek zorunda kaldım.

Nihayetinde gücünü kaybetti. Onlar beni trolledikçe ve ben onlarla oynadıkça bunun gerçekleştiğini gördüm. Dürüst olmak gerekirse artık ilginç bile değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU