Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Kavuncu: İktidarın en zayıf anında biz CHP'yle olan birliktelikte arzu ettiğimiz oyu alamadık

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, ilk olarak Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, ardından Dudullu'daki Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneğini ziyaret etti.

Burada konuşan Kavuncu, İstanbullulardan duydukları 4 konuyu önemsediklerini dile getirdi. Bu konuların barınma, ulaşım, ekonomik koşullar ve göç olduğunun altını çizen Kavuncu, depremle ilgili de 3 konunun önemine işaret etti. Kavuncu, "Birincisi, çok özel bir yasa lazım İstanbul'a, 10 yılı kapsayacak şekilde. İkincisi, çok güçlü etkin ve yetkin bir komite veya komisyon kurulması. Üçüncüsü ise fon. Onunla ilgili kullanılabilecek kaynaklar var." diye konuştu.

Buğra Kavuncu, daha sonra da İMES Sanayi Sitesi ile İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Organize sanayi bölgesindeki konuşması sırasında bir çalışanın, CHP ile neden ittifak yapmadıklarını sorması üzerine Kavuncu, "İktidarın en zayıf anında biz CHP'yle olan birliktelikte arzu ettiğimiz oyu alamadık. Aday önemliydi, onun da mücadelesini yaptık. Dolayısıyla kısa vadede partimiz için belki meşakkatli, zor ama Türkiye'nin geleceği açısından orta ve uzun vadede çok doğru bir karar aldığımızı sahaya indiğimizde de gördüm" diye konuştu.


CHP'li Belediye Başkan adayı Erdem'e "Öcalan" soruşturması

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, CHP Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem hakkında PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, eski devlet bakanlarından Erdem'in, Bostandere Mahallesi'ndeki seçim çalışması sırasında gittiği bir kahvehanede kaydedilen ve internet sitelerinde de paylaşılan, PKK lideri Öcalan hakkındaki sözlerine yönelik görüntülerle ilgili inceleme yaptı.

Şükrü Erdem hakkında "suçu ve suçluyu övme" suçundan soruşturma açıldı.

Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının çağrısı üzerine adliyeye gelen Erdem'in ifadesi sürüyor.


BM Genel Sekreteri Guterres'e göre "Gazze tasarısının uygulanmaması affedilemez"

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, X hesabından yaptığı açıklamada, Gazze tasarısının kabul edilmesini değerlendirdi.

Guterres, paylaşımında, "Güvenlik Konseyi, Gazze ile ilgili uzun zamandır beklenen ve acil ateşkes ile tüm rehinelerin koşulsuz serbest bırakılmasını talep eden tasarıyı az önce onayladı. Bu tasarı mutlaka uygulanmalıdır, başarısız olması affedilemez." değerlendirmesini yaptı.


BMGK'de Gazze'de ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazan ayında acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi.

15 üyeli BMGK'de geçici üyeler Cezayir, Ekvator, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan karar tasarısı oylandı.

Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi. ABD çekimser oy kullandı.

Uzun süren müzakerelerin ardından karar tasarısında "daimi ateşkes" ifadesinde mutabık kalınmıştı. ABD heyeti, son anda tasarı metninde değişiklik talep ederek "daimi" ifadesini "kalıcı" ile değiştirdi. Böylelikle, ABD'nin ateşkes sürecine esneklik katmış olduğu düşünülüyor.

Rusya'nın oylama öncesinde ifadeyi ilk haline çevirmeye yönelik değişiklik önerisi ABD tarafından veto edildi.

7 Ekim'in ardından BMGK'de ilk kez Gazze'de ateşkes talep edilen bir karar kabul edilmiş oldu.ı olarak ekonomik kaynak sağlanması yasağı ve listede yer alan gerçek kişilere AB'ye seyahat yasağını içeriyor.

Detaylara ulaşmak için tıklayın


AB'den IŞİD ve El Kaide'ye yaptırımlar

Avrupa Birliği (AB), IŞİD ve El Kaide mensubu 1 kişi ve 1 oluşuma yaptırım kararı aldı.

AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, IŞİD Sahel kolu elebaşı "Aba Al-Sahraoui" olarak da bilinen Mohamed Ibrahim al-Shafi'i Al-Salem ve Mağrip El-Kaidesi'nin (AQIM) Sahel'den sorumlu kolu Cemaat Nusra el İslam ve Müslim'e (JNIM) bağlı oluşum Katiba Macina'nın yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Açıklamada, "AB, terör saldırılarını planlamak, finanse etmek ve gerçekleştirmek ve ölümcül terör propagandalarını dünya çapında yaymak suretiyle uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmeye devam edenlere karşı kararlı bir şekilde harekete geçme konusundaki kararlılığını sürdürmektedir." ifadesine yer verildi.


Kassam Tugayları, İsrail'in Aşdod kentine roket saldırısı düzenledi

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in güneyindeki Aşdod kentine roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. Hamas'ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Kassam Tugaylarının, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almasına karşılık olarak Aşdod'u roketlerle hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordusu ise X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan roketlerin adından Aşdod'da uyarı sirenlerinin çaldığını duyurdu. İsrail devlet Televizyonu KAN ise 2 aydan sonra ilk defa Aşdod'da sirenlerin çaldığı bilgisini geçti. Haberde, Gazze'den Aşdod'a 8 füze atıldığı, füzelerin bazılarının imha edildiği bazılarının ise açık araziye düştüğü aktarıldı. Saldırıda can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.


Boeing'in CEO'su yıl sonunda görevinden ayrılacak

Boeing, Üst Yöneticisi (CEO) Dave Calhoun'un 2024'ün sonunda görevinden istifa edeceği bildirdi.

Boeing'den yapılan açıklamada, Calhoun'un şirketi istikrara kavuşturmak ve gelecek için konumlandırmak amacıyla yürütülen kritik çalışmaları tamamlamak üzere yıl boyunca şirkete liderlik etmeye devam edeceği aktarıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Larry Kellner'ın gelecek yılki hissedarlar toplantısında yeniden seçilme niyetinde olmadığını yönetim kuruluna bildirdiği kaydedilen açıklamada, Kurul'un, Kellner'in yerine bağımsız yönetim kurulu başkanı olarak Steve Mollenkopf'u seçtiği, Mollenkopf'un yönetim kurulunun Boeing'in bir sonraki CEO'sunu seçme sürecine liderlik edeceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Stan Deal'ın emekli olacağı belirtilerek, bugünden itibaren birimin başına Stephanie Pope'nın atandığı belirtildi. Calhoun, şirket çalışanlarına mektubunda, "Hepinizin bildiği gibi Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşu kazası Boeing için bir dönüm noktasıydı. Bu kazaya alçak gönüllülükle ve tam bir şeffaflıkla karşılık vermeye devam etmeliyiz. Ayrıca şirketimizin her seviyesinde güvenlik ve kaliteye tam bir bağlılık aşılamalıyız." ifadelerini kullandı.


Elazığ Palu'da maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçi yaralandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçi yaralandı. Kayaönü köyü mevkisinde özel bir krom madeninde henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçiler Mehmet Salih Ö. ve Abdullah D. maden ocağındaki ekipler tarafından kurtarıldı. Yaralı 2 işçi, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. 


Para sayma görüntüleri soruşturmasında 3 kişinin daha ifadesi alındı

CHP il binasının satın alınması sırasında kaydedilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada 3 kişi daha şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin oğlu Serkan Çebi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Danışmanı Melih Morsümbül ile iş insanı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Savcılık katına çıkan şüpheliler burada Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.


Hamas: Ateşkes müzakerelerindeki sorunun esirlerle ilgisi yok

Hamas Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, Gazze'de ateşkes için yürütülen müzakerelerdeki sorunun esirlerle ilgili olmadığını, aksine İsrail'in temel konularda garanti vermeye yanaşmadığını söyledi. Hamas yetkilisi Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların durdurulmasının yanı sıra insani yardımların ulaştırılması, yerinden edilmiş vatandaşların geri dönmesi ve yeniden imar için net bir planın olmasının kendileri için öncelikli konular olduğunu belirtti.

Hamas için önceliğin, İsrail'in gündemde tuttuğu esirlerin salıverilmesiyle sınırlı olmadığını vurgulayan Bedran, "Meselenin esirlerle ve onların sayısıyla ilgisi yok. Ancak sorun işgalcinin, Gazze'deki insanların hayatı konusundaki temel konularda arabuluculara herhangi bir garanti vermeye yanaşmamasıdır" ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir anlaşmaya varılmasını istemediğine ve hem güvenlik hem de siyasi başarısızlığının üstünü örtmek için halkını kandırdığına dikkati çeken Bedran, Hamas olarak ABD'yi bir arabulucu değil, askeri ve siyasi destekleriyle İsrail'in temel ortağı olarak gördüklerini vurguladı.

Gazze'de ateşkes sağlanamama nedeninin arka planında ABD'nin olduğunu ifade eden Bedran, Filistin halkının güçlü direnişi sayesinde müzakerelerde güçlü kartlara sahip olduklarını belirtti. Netanyahu'nun Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ı yakalayacakları yönünde sarf ettiği sözleri önemsemediklerini vurgulayan Bedran, "müzakerelere Filistin halkını temsilen katıldıklarının ve Hamas liderlerini ilgilendiren konulara girmediklerinin" altını çizdi. Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, ABD dış istihbarat teşkilatı CIA Direktörü Bill Burns ile eş zamanlı, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuyla 22 Mart'ta Hamas ile Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakereleri için Doha'ya gitmişti.


İsrail devlet televizyonuna göre, bazı ülkeler Tel Aviv'e mühimmat göndermeyi kesti, "sessiz boykot" yürütüyor

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail'e bazı ülkelerin askeri mühimmat sağlamayı çoktan bıraktığı ve "sessiz boykot" yürüttüğü iddia edildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, İsrail, savaşta ihtiyaç duyduğu ve son dönemde tedarikinde zorlandığı silah ve ham madde elde etmenin farklı yollarını arıyor. KAN'a konuşan askeri bir kaynak, bazı Müslüman ve İsrail karşıtı ülkelerin eleştirilerinin, İsrail'in askeri mühimmat ve savaş araçlarının transferini tehlikeye attığını iddia ederek, "Refah'a operasyon konusunda ABD ile yaşanan gerginliğin ve Gazze'deki insani sorunun, Amerika'nın İsrail'e aynı yoğunlukla yardım etmeye devam etme isteğini etkileyeceği yönünde endişeler var." dedi.

Söz konusu kaynak, bazı ülkelerin halihazırda İsrail'e askeri mühimmat sağlamayı bıraktığını ve "sessiz boykot" uyguladığını ifade etti. İsrail'e donanma gemileri için silah satan İtalya'nın ve kritik önemdeki çipler ve Demir Kubbe'de kullanılan alt bileşenleri sağlayan Kanada'nın çekimser davrandığı ifade edildi.

Fransa ve Almanya'nın da boykot ve teçhizat tedarikini durdurma tehdidinde bulunduğu kaydedildi. Askeri teçhizat konusunda İsrail'in asıl dayanağının ABD olduğunu vurgulayan kaynak, ABD'den halen yardımlar geldiğini ancak Refah'a operasyonun bu durumu etkileyebileceğini söyledi. Bu arada İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da yetkililerle temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.


Yargıtay Başkanlığı seçiminin ikinci turunda da sonuç çıkmadı

Seçimlerin ikinci tur oylamasında Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 82, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 46, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 94, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 74, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ise 36 oy aldı

 Adayların hiçbirinin 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle seçimlere üçüncü tur oylamasıyla devam edilecek

eçimin ilk turunda Yargıtay Başkanı Akarca 88, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 50, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 70, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 71, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ise 47 oy almıştı.


Bakan Işıkhan'dan bayram ikramiyesi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek 3 bin liralık ikramiyeye ilişkin olarak açıklamada bulundu. İkramiyenin Ramazan Bayramı öncesinde yatırılacağını belirten Işıkhan, 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Işıkhan, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ödeme günlerinin ayrıntılarını paylaştı.


TÜİK, işsizlik verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı iş gücü istatistiklerini yayımladı. Buna göre, 2023 yılında işsizlik oranı 1,0 puan azalarak yüzde 9,4 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı iş gücü istatistiklerini yayımladı. Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,0 puan azalarak %9,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %7,7 iken kadınlarda %12,6 olarak tahmin edildi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz


“Mahzen-19" operasyonları: 13 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, elebaşılığını Barış Boyun'un yaptığı organize suç örgütüne yönelik "Mahzen-19" operasyonlarında, 13 şüphelinin yakalandığını ifade etti.

Operasyonlarda lav silahı, 3 el bombası, AK-47 uzun namlulu otomatik silah, 2 tabanca, pompalı tüfek, 74 AK-47 fişeği, AK-47 şarjörü, 15 tabanca fişeği, 5 tabanca şarjörü, 31 pompalı tüfek kartuşu, 3 kar maskesi ve 2 çalıntı plakasız motosiklete el konuldu.


Fransa'da “terör alarmı” en üst seviyeye çıkarıldı

Fransa'da “terör tehdidi” seviyesi, Moskova'daki saldırı nedeniyle en üst düzeye çıkarıldı

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında yapılan Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından X'ten paylaştığı mesajında "(Moskova'daki) saldırının sorumluluğunu IŞİD'ın üstlendiği iddiası ve ülkemizin üzerindeki tehditler göz önüne alındığında ulusal güvenlik uyarı sistemini en üst seviyeye çıkarmaya karar verdik: Saldırı acil durumu" ifadesini kullandı.


Yargıtay Başkanlığı için seçim başladı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, Akarca'nın da aralarında olduğu 5 adaylı Yargıtay Başkanlığı seçimi başladı. Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş, 4 yıllık görev süresi dün itibarıyla dolmuştu. Bu kapsamda, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtayda sandık kuruldu. Yargıtay Başkanlığı için Yargıtay Başkanı Akarca ile Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal aday oldu. 

Başkan seçilebilmek için adayların, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175'inin oyunu alması gerekiyor. Adayların hiçbirinin salt çoğunluğu sağlayamaması halinde seçimlere ikinci tur oylamasıyla devam edilecek. İlk üç oylamada sonuç alınamazsa seçim, üçüncü oylamada en çok oy alan iki aday arasında yapılacak. Dördüncü oylamaya katılacak adayların aldığı oya eşit sayıda oy alanlar da seçime katılabilecek. Dördüncü ve beşinci tur oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamazsa seçim, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak. Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.


Moskova'daki terör saldırısına ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart akşamı terör saldırısı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 4'ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. "Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" ile suçlanan şüpheliler, ayrı ayrı salonlarda hakim karşısına çıkarıldı.

Şüpheliler Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verildi. Fayzov’un mahkeme salonuna doktor eşliğinde tekerlekli sandalyede getirilmesi ve diğer şüphelilerin yüzlerindeki şiş ve morluklar dikkati çekti.


İsrail'in, Gazze'deki 40 esire karşılık 700'ü aşkın Filistinli mahkumu serbest bırakacağı iddia edildi

Katar'ın başkenti Doha'da İsrail ile Hamas arasında yapılan dolaylı müzakerelerde İsrail'in Gazze'deki 40 İsrailli esir karşılığında 700'ü aşkın Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul ettiği iddia edildi.

İsrail merkezli Walla haber sitesinin iki kaynağa dayandırdığı haberinde, taraflar arasında 18 Mart'ta Doha'da başlayan dolaylı görüşmelerde bir kısım esirin serbest bırakılması konusunda anlaşma sağlandığı öne sürüldü.

Müzakereler sırasında İsrail'in, Gazze'deki 40 esire karşılık olarak aralarında ömür boyu hapis cezası alan 100 kişinin de olduğu 700 ila 800 arasında Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul ettiği belirtildi.

İsrail heyetinin, her bir İsrailli esir karşılığında serbest bırakılacak Filistinli mahkumların sayısı konusunda ABD'nin önerisini kabul ettiği iddia edildi.

Ayrıca, Doha'daki İsrail heyetine Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyine dönüşünü görüşme konusunda da yetki verildiği aktarıldı.

İsrail medyasına göre, Gazze'deki Hamas liderliğinden onay beklenmesi nedeniyle Hamas'ın cevap vermesi birkaç gün alabilir.


Prof. Nükhet Sirman gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden barış akademisyeni Prof. Dr. Nükhet Sirman yaptığı bir araştırma gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Evrensel'in haberine göre Sirman'ın yürüttüğü saha araştırması kapsamında yaptığı bir görüşmeyle ilgili gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinde keyfi uygulamalara maruz bırakıldığı örne sürüldü.

Disiplinlerarası Araştırma ve Danışmanlık (Dissensus Research) tarafından yapılan açıklamada, Sirman'ın 23 Mart günü İstanbul’da gözaltına alınıp Mersin’e götürüldüğü ifade edildi.

Dissensus Research'ın paylaşımında "Henüz avukatlar dosyayı göremediği için soruşturma hakkında kısıtlı bilgi sahibi olmakla birlikte, çalışma arkadaşımızın araştırma faaliyetleri içinde olduğu kolayca anlaşılabilecekken, soruşturmalara dahil edilip, bu tür tedbirlere başvurulmasını kabul etmiyoruz" denildi

Barış Akademisyenleri de "Nükhet hocamız derhal serbest bırakılsın" çağrısı yaptı.


Rusya'da saldırganlar hakim karşısında

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonu saldırısıyla ilişkili gözaltına alınan şüphelilerden iki kişi olan Saidakrami Murodalii Rachabalizoda ve Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU