CHP grubundan tazminat jesti: Kılıçdaroğlu'na kesilen tazminat cezaları vekillerin maaşından ödenecek

CHP grubu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet üyeleri tarafından açılan ve bir kısmı büyük miktarlarla kabul edilen tazminat davaları için fon oluşturma kararı aldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği davalarda tazminatları karşılamak için oluşturulacak fonun kaynağı partili vekillerin maaşları olacak. Parti üyeleri de fona katkı yapabilecek.

Kılıçdaroğlu’ndan habersiz kapalı toplantı

Toplantıda, milletvekillerinin üç ayda bir aldığı maaşlardan 5’er bin liranın bu fona aktarılması oy birliğiyle kabul edildi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dışında ilk kez kapalı bir grup toplantısı yaptıklarını açıkladı.

Özkoç, Kılıçdaroğlu’nun ezilenden ve mazlumdan yana olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Genel başkanımız milletin hakkını gasp edenlere karşı mücadelesini sürdürüyor. İktidar mensupları ‘önünü nasıl kesebiliriz’ kaygısı içinde mahkemelere etki ederek yüzde yüz haklı olduğu davalarda CHP Genel Başkanıyla ilgili tazminat davaları açıyorlar. 
Bu tazminata karar vermeyen hakimleri değiştirerek kendi kararlarını çıkarıp, CHP Genel Başkanını ekonomik olarak çıkmaz içine sokmaya çalışıyorlar. "

Kesinleşen ceza yok

Engin Özkoç, CHP Genel Başkanı hakkında bugüne kadar sonuçlanan davalarda verilen cezalardan kesinleşen olmadığını belirtti.

“Sizin baskınızdan çıkan cezalara karşı CHP ailesi olarak biz milletvekilleri elimizi taşın altına sokuyoruz. Kendi maaşlarmızdan CHP Genel Başkanı hakkında alınacak bütün kararların bedelini ödemeye hazırız. Çünkü biz bir tarihin bugünkü temsilcileriyiz.”

Özkoç, Kılıçdaroğlu’nun bu kararı kabul etmemesi durumunda nasıl bir yol izleyecekleri sorusuna, “Bu Kemal Bey’in takdirine bıraktığımız bir karar değildir. O yüzden Kemal Bey’in bilgisi dışında bu kararı aldık. Bu CHP’nin onur meselesidir.” dedi.

En büyük kalem MAN Adaları belgelerinden

Kamuoyunda Man Adası’na para transferi olarak bilinen iddiayla ilgili Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına toplam 359 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkında, 28 Kasım 2017'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemesine karar vermişti. 

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, "5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması"nda yaptığı konuşmasındaki iddiaları nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve yakınlarına toplam 142 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti.

Karar kesinleşmedi ama tazminatı ödedi

Kılıçdaroğlu partisinin 21 Kasım 2017 tarihli grup toplantısındaki iddiaları nedeniyle hakkında açılan üçüncü tazminat davasında ise Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Erdoğan ve yakınlarına toplam 359 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Kılıçdaroğlu, bu 3 davada toplam 698 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti. CHP Genel Başkanı, faiziyle beraber toplam 909 bin 353 TL’yi İstanbul 3. İcra Dairesi’ne yatırmıştı.

Kararlar temyiz edilse de, kesinleşmeden önce icra dairesine yatırılması gerekiyor.

Bir partili, fon kararının, hükümet üyelerinin ara ara dile getirdiği "Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" sorusuna da yanıt niteliğinde olduğunu söyledi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU