AK Parti Şanlıurfa adayı Beyazgül: Oylarımız Yeniden Refah'a kayarsa, DEM Parti'nin şansı artar

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Yeniden Refah'ın kentte aday göstermesi nedeniyle DEM Parti'nin şansının arttığını söyledi

Fotoğraf: AA

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'a konuşan Beyazgül; Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa adayı Kasım Gülpınar'ın adaylığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasım Bey AK Parti tabanına hitap ediyor. DEM Parti tabanına hitap etmiyor. Bu nedenle evet, oylar kayarsa AK Parti'den kayabilir. DEM Parti'den Kasım Bey'e kayan bir oy olmaz. DEM Parti'nin bloklaşmış bir oyu var. Yani AK Parti'nin oylarının azalması Urfa'da DEM'in şansını artırır. Seçmenimizin bunu gördüğünü sanıyorum. Bu hassasiyeti devam ettirmesi gerektiği düşüncesindeyim.

Gülpınar'ın halkın yanında olmadığını öne süren, rakibiyle ilgili şu eleştiriyi yaptı:

Bir siyasi olarak halkın içinde olmak, bırakın siyasi olmayı bir insan olarak halkın içinde olmak ve elinden geldiğince, gücünün yettiğince sorunları çözmekten bahsediyorum. Sen iyi günde, kötü günde depremde, selde; bu kadar yeterli zamanın varken halkın yanında değilsin. Seçimin bunların da değerlendirileceği bir gün olduğunu düşünüyorum. Şehrin değişiminde en güzelini biz yapıyoruz. Bunun kanıtları Urfa'nın her yerinde. Şehre her gelen 'Zeynel Başkan'dan evvelki Urfa - Zeynel Başkan'dan sonraki Urfa' karşılaştırması yapıyor ve 'Urfa çok değişmiş' diyor. Yani şahsın değil şehrin değişmesinin anlamı var.

Anketlerde önde olduklarını söyleyen Beyazgül; "Halk bize şunu söylüyor; 'Senin tek eksiğin yaptıklarının, hizmetlerinin reklamını iyi yapmamak.' Bizim hiçbir işimiz, hiçbir sözümüz bir algıya yönelik olmadı. AK Parti gerçek belediyecilik yaptı, hizmet üretti. Dolayısıyla Urfalılar bizi biliyor, partimizi biliyor" diye konuştu.

 

Gazete Duvar, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU