Herkesten daha çok konuşuldu: Oscar adayı filmin yıldızı "Messi" viral oldu

Bazı hayranlarsa daha çok Ryan Gosling'in köpeğe verdiği tepkiye odaklandı

Messi'nin rol aldığı Bir Düşüşün Anatomisi, En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar kazandı (ABC)

Bu yılki Oscar törenine çok sayıda ünlü oyuncu katıldı ancak beklenmedik bir film yıldızı, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı; en azından kısa bir an için: Bir Düşüşün Anatomisi'nin (Anatomy of a Fall) köpek oyuncusu Messi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetenekli köpek, 2024 Akademi Ödülleri'nin izleyicileri arasında sürpriz bir şekilde ortaya çıktı ve kısa sürede hem konukların hem de seyircilerin favorisi haline geldi. Hatta Barbie'nin Oscar adayı yıldızı Ryan Gosling, köpeğin Robert Downey Jr. için "alkış tuttuğu" anı gördüğünde memnuniyetle başını salladı.

Tören sırasında kameralar, Oppenheimer'daki başarılı performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmasının ardından Iron Man serisinin yıldızını "alkışlıyor" gibi görünen ünlü köpeği çekiyordu.

İzleyicilerin içini ısıtan görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılarak viral oldu.
 


Sahne arkası görüntüleri bu anın iki sahte pati kullanılarak akıllıca kurgulandığını ortaya koyarken, bu durum sosyal medya kullanıcılarının memnuniyetlerini dile getirmelerine engel olmadı. Hatta bir kullanıcı Messi'yi bu yılki törenin "gerçek yıldızı" ilan etti.

Messi, Cannes Film Festivali'nde en iyi köpek oyuncuya verilen Köpek Palmiyesi (Palm Dog) ödülünü de filmdeki Scoop rolüyle kazanmıştı

12.jpg

En İyi Film adayı filmde Messi, Daniel (Milo Machado Graner canlandırıyor) adında görme engelli 11 yaşındaki bir çocuğun duygusal destek köpeği Snoop rolünde yer alıyordu (Reuters)


Messi'nin "alkışlama" anının aslında önceden kaydedildiği ve canlı Oscar yayınının bir parçası olmadığına dair sosyal medyada paylaşılan diğer kamera arkası görüntüleri, köpeğin gecenin en çok konuşulan yıldızlarından biri olmasını engellemedi. 

Gosling'in gülüşü hayran bıraktı

Bazıları, 43 yaşındaki Gosling'in törende papyonuyla son derece şık görünen köpeği görünce yüzünü kocaman bir tebessümün kapladığını gösteren görüntülere hayran kalmadan edemedi.

Sunucu Jimmy Kimmel, açılış konuşmasında 7 yaşındaki Messi'den de bahsederek köpeğin "yılın performansını sergilediğini" söyleyerek şaka yaptı. 

Kimmel, "Bir köpek olmasına rağmen Messi, Bir Düşüşün Anatomisi'nde yılın performansını sergilemiş olabilir" diyerek ekledi:

Messi'nin aşırı doz sahnesi var, eğer izlediyseniz biliyorsunuzdur. İnanılmaz bir şey. Açıkçası Gérard Depardieu'dan bu yana kendi kusmuğunu yiyen bir Fransız aktör görmemiştim.

Sosyal medyada bir kullanıcı "Messi'nin yardımcı oyuncu ödülü çalındı" diye şaka yaparken bir diğeri ekledi:

Tüm dikkatler onun üzerinde.

Bazılarıysa daha çok Ryan Gosling'in köpeğe verdiği tepkiye odaklandı:

Ryan Gosling'in Oscar töreninde alkışlayan köpek Messi'yi gördüğünde yüzünün aydınlanması...

Oscar törenine katılması sürpriz oldu

Messi'nin törene katılması sürpriz oldu. Çünkü ödül töreninden birkaç gün önce köpeğin, Oscar töreni için Los Angeles'a götürülmeyeceği bildirilmişti. 

Justine Triet'nin suç gerilim filminde Sandra Hüller'le birlikte rol alan Border Collie cinsi köpek, şubattaki Oscar Adayları Öğle Yemeği'nde büyük sükse yapmış, Ryan Gosling ve Billie Eilish gibi konuklar onu kucaklamak için sıraya girmişti.

96. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ve En İyi Özgün Senaryo dallarında aday olan Triet o zaman şöyle demişti:

Bu çılgınca, sanırım burada Fransa'da olduğundan çok daha ünlü.


Independent Türkçe, TheWrap, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU