Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Petrol üretimini azaltmaya devam edeceğiz

Abdulaziz bin Selman, Suudi Arabistan'daki petrol üretiminin ekim ayında günde 9 milyon 890 bin varile ulaşacağını hatırlattı

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman ve Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Rus mevkidaşı Alexander Novak ile ortak basın toplantısı düzenleyen Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, ülkesinin Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) anlaşmasındaki payını aşan bir hızla petrol üretimini azaltmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan, OPEC + Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, tüm ülkelere petrol üretimi kesinti kararlarına daha iyi riayet etme çağrısında bulundu.

Prens Abdulaziz bin Selman, Suudi Arabistan’ın petrol üretiminin ekim ayında günde 9 milyon 890 bin varile ulaşacağını söyledi.

OPEC ve müttefiklerinin, petrol piyasası ve üreticiler arasındaki uyumu dengelemek istediğini aktaran Suudi bakan, OPEC + toplantısının ardından gelecekteki hamlelerinin seyrini açıklayacağını da söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Novak ise OPEC + grubunun ortak çabalarının küresel petrol piyasaları üzerinde sürdürülebilir ve olumlu bir etkiye sahip olduğuna vurgu yaparak, OPEC +’ın temel amacının petrol kesintilerine tam uyum sağlamak olduğuna değindi.

Novak, OPEC +’ın ortaklık ve dayanışmayı güçlendireceğinden emin olduğunu da söyledi.

Suudi Arabistan ve Rusya ayrıca, OPEC üyeleri ve müttefiklerine, petrol üretimi kesintilerine uyumluluğu arttırma çağrısında bulundu.

Irak Petrol Bakanı Samir El-Gadban, dün yaptığı açıklamada, OPEC ülkeleri ve müttefiklerin ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle küresel ekonominin yavaşlamasıyla üretimde kesintiye gidilmesi konusunu tartışması çağrısında bulunmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU