Jodie Foster, True Detective çekimlerinde neredeyse boğuluyormuş

True Detective: Night Country'nin finali bu hafta sonu yayımlandı

(Reuters)

Jodie Foster, True Detective: Night Country'de dramatik bir boğulma sahnesi çektikten sonra bir serbest dalgıcın yüzerek kendisini kurtarmak zorunda kaldığını açıkladı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

61 yaşındaki Foster, bu hafta sonu finali yayımlanan dizide Alaskalı Dedektif Liz Danvers'ı canlandırıyor.

GQ'ya konuşan Foster'a karakteri Danvers'ın kırık buzdan denize düştüğü sahnenin çekimleri soruldu.

Foster, dergiye "En korkunç gündü" dedi.

Bir tank inşa ettiler. Botlarım ve parkama ağırlık takılmıştı, her şeyde ağırlık vardı çünkü düşmem gerekiyordu. Tamamen karanlıktı ve kontakt lens takamadığım için göremiyordum.

[Yüzeydeki] Küçük bir alan dışında her şey kapalıydı, bu yüzden yukarıya çıkış yolunu bulamadım. Üzerimde ağırlık olduğu için denesem bile yapamazdım. Çekimi kestiklerinde, bir serbest dalgıcın gelip beni kurtarması ve yüzeye çıkarması gerekiyordu çünkü bulamıyordum. Panik yaratan bir deneyimdi.

Night Country, True Detective serisinin dördüncü sezonu.
 

Jodie Foster
Jodie Foster, True Detective: Night Country'de Liz Danvers rolünde (HBO)


The Independent'ın televizyon eleştirmeni Nick Hilton diziyle ilgili 4 yıldızlı bir eleştirisinde şunları yazdı:

Jodie Foster'ı kariyeri boyunca tanımlamak için kullanılan sıfatların kelime bulutunda 'soğuk' ve 'buz gibi' kelimelerinin oldukça büyük bir yer kapladığından şüpheleniyorum. Bu nedenle bu dizideki rolüne mükemmel bir şekilde uyuyor. Reis, bu dedektif ikilisinin kendi tarafına daha fazla kırılganlık ve merhamet getiriyor.

Dizide Alaska eyalet polisi Evangeline Navarro'yu canlandıran, eski dünya şampiyonu boksör Kali Reis, kısa süre önce The Independent'a verdiği röportajda iki kez Akademi Ödülü kazanan Foster'la çalışmanın "şampiyonlarla dolu bir spor salonunda" antrenman yapmak gibi olduğunu söylemişti.

"Bir spor salonuna en iyisi olmak için girmiyorum; oradaki en kötü kişi olmak istiyorum ki daha iyi olabileyim" diyen Navarro, Foster hakkında şunları ekledi:

Hiçbir şeyi çok ciddiye almıyor; çuvallarsa çuvallıyor ve bilgisini, zamanını, fikirlerini cömertçe paylaşıyor. O inanılmaz bir insan."

True Detective: Night Country'nin yaratıcısı Issa López kısa süre önce dizinin Matthew McConaughey ve Woody Harrelson'ın başrollerini paylaştığı ve büyük beğeni toplayan birinci sezonuna yaptığı göndermelerin nedenini açıklamıştı.

López, The Independent'a şunları söylemişti:

Dora Lange'in 2007'de Louisiana'da öldüğü evrenle bilim insanlarının 2024'te ortadan kaybolduğu evrenin aynı olduğunu söylemek benim için çok önemli. Peki bu gerçeklikleri nasıl kurarsınız? Sadece 'Bu aynı evren' demekle.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

  

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU