"Trump'a sadece sevgi duyuyorum" diyen Snoop Dogg, bunun nedenini açıkladı

Rapçinin eski ABD Başkanı'nı trollediği günler geride kaldı

(AP)

Snoop Dogg şaşırtıcı bir U dönüşüyle Donald Trump'a neden "sevgi ve saygıdan başka bir şey beslemediğini" açıkladı.

Rapçi bu yorumları, 2024 ABD başkanlık seçiminde yeniden aday olan eski başkanla arasının açılmasından yıllar sonra verdiği yeni bir röportajda yaptı.

Trump'ı trollediği günleri geride bırakmış görünen Snoop, 28 Ocak Pazar günü The Times'a verdiği röportajda şunları söyledi:

Donald Trump mı? Bana hiçbir kötülük yapmadı. O benim için sadece harika şeyler yaptı.

Rapçi daha sonra Trump'ın, Snoop'un ilk plak şirketi Death Row'un kurucu ortaklarından olan ve uyuşturucu suçundan hapis cezasına çarptırılan Michael Harris'i "affetmesine" özellikle atıfta bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dogg, "Bu yüzden Donald Trump'a sevgi ve saygıdan başka bir şey beslemiyorum" diye ekledi.

Bu itiraftan önce Snoop Dogg defalarca Trump'ın tartışmalı görüşlerini hedef almış ve 2017'de BADBADNOTGOOD'la birlikte "Lavender" için bir müzik videosu yayımladıktan sonra eski başkanın tepkisini çekmişti.

O klipte Dogg, Trump gibi giyinmiş bir palyaçoya silah doğrultmuş ve silahı çekerek üzerinde "BANG" yazan kırmızı bir bayrak ortaya çıkarıyordu. O dönemde Trump'ın avukatı video karşısında "şoke olduğunu" söyleyip özür talep etmiş, Trump'sa Snoop'un tutuklanması gerektiğini söyleyecek kadar ileri gitmişti.

O yılın ilerleyen günlerinde Snoop, Trump'ın kampanya sloganı "Make America Great Again" (Amerika'yı Yeniden Harika Yap) üzerine bir riff olan "Make America Crip Again" (Amerika'yı Yeniden Crip Yap) adlı bir şarkı yayımladı.

Şarkının açılış dizesinde şöyle diyordu:

Başkan Amerika'yı yeniden harika yapmak istediğini söyledi. S***** et, Amerika'yı yeniden Crip yapacağız.

Original Crip Homies takma adıyla da bilinen Crips, 1969'da Los Angeles'ta kurulan ve çoğunlukla Afro-Amerikanlardan oluşan bir çete.

Snoop Dogg bir açıklamasında şöyle demişti:

Bazı insanlar Amerika'yı 'yeniden harika' yapmamız gerektiğini düşünüyor ancak bahsettikleri dönem beni her zaman ayrılık ve ayrımcılığa geri götürüyor. Bu yüzden Amerika'yı Yeniden Crip Yapmayı tercih ediyorum.

Bununla kastettiğim şey, benim dönemimde yoksul bölgelerdeki genç Siyah erkeklerin, toplumlarına yardım etmek ve kendi başlarının çaresine bakmak için örgütlendikleri zaman çünkü aslında toplum onları ölüme terk etmişti.

Snoop 2018'de de Beyaz Saray'ın dışında esrar içerken bir video paylaşmış ve şöyle haykırmıştı:

Başkanın canı cehenneme.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU