Oturma eylemi yapan ailelerin sorunlarının çözümü için HDP’den Meclis'e "heyet oluşturulması" çağrısı

Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırıldığını belirten ailelerin sayısı 15'e yükselirken, basın açıklaması yapan HDP'li vekiller, sorunun çözümü için Meclis'e heyet oluşturulması çağrısı yaptı

İki yıldır ağlıyorum ve seni bekliyorum. 

Her kapı çaldığında acaba oğlum mu geldi diye…

Bir duyan, gören varsa bir telefon açın. Bir sesini duyayım. 

Anneni ara, yaşıyorum de. İnşallah yaşıyorsundur.


Bu sözler, oğlu iki yıl önce kaybolan Ayten Elhaman’a ait. 

Elhaman, çocuklarının dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde günlerdir oturma eylemi yapan ebeveynlerden biri. 
 


Diğer çocuğunun engelli olduğunu söyleyen iki çocuk annesi Elhaman, Independent Türkçe kameraları aracılığıyla oğluna “Eğer sesimi duyuyorsan, biri seni kaçırmışsa korkma, lütfen gel artık. Ben ve baban yanındayız” diyerek sesleniyor. 

HDP Diyarbakır İl Örgütü önündeki eylem, altıncı gününü tamamlamak üzere ve bina önünde bekleyen ailelerin sayısı, Elhaman’la birlikte 15’e çıktı.

Halkların Demokratik Partisi tarafından ise bugün bir basın açıklaması geldi. 

Açıklamaya Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz ile HDP İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık katıldı.

Açıklama metnini okuyan Farisoğulları, üç kente kayyum atanmasından sonra partilerine yönelik baskıların arttığını ifade ederek, bu süreçte ailelerin HDP binası önünde oturma eylemi başlattığını söyledi,

Ailelerin il binası önünde oturmalarının kendilerini hiçbir şekilde rahatsız etmediğine vurgu yapan Farisoğulları şöyle devam etti: 

Bu ailelerimizin il binamız önünde dile getirdikleri talepleri, bizler Halkların Demokratik Partisi ve bileşenleri olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik. 

Bu coğrafyada yaşanan savaş, çatışma ve çözümsüzlüğe karşı daima onurlu barışı ve çözümü savunduk. 

Lakin gelinen süreçte uzattığımız barış ve çözüm elini ülkeyi yöneten iktidar bloğu her seferinde geri çevirerek çözümsüzlüğü ve çatışmayı derinleştirerek savaşı devam ettirmiştir. 

Kürt halkının kazanımlarına dönük yıllardır yürütülen gasp ve tavsiye politikalarında ısrar etmiştir. 


"Paramiliter güçler devrede"

HDP binası önünde oturan ailelerin paramiliter güçler tarafından yönlendirildiğini savunan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, partilerinin kriminalize edilmeye çalışıldığını söyledi ve ekledi: 

Kazanımlarımızı gasp etmeye dönük sergilenen tutum ve davranışları, parti olarak, bu gelişmelerin bilincinde olduğumuzu belirtiyoruz. 

Bu gelişmeleri kamuoyunun dikkatine sunuyor, demokrasi güçleri, demokratik barış ve çözümden yana olan tüm kesimleri duyarlı olmaya davet ediyoruz. 


"Gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım"

Farisoğulları, sorunun çözümü için Meclis'teki tüm partilere "heyet oluşturulması" çağrısı yaparak, şunları kaydetti: 

Son olarak sorumluluk gereği, parlamentoda grubu bulunan bütün partilere açık çağrımızdır; gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım.

Savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım.

Parti olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi belirtmek istiyoruz.


Basın açıklamasını daha sonra Kürtçe yapan Farisoğulları, soru kabul etmedi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU