Merakla beklenen Gladyatör 2'nin önündeki büyük tehlike

Yönetmenin röportajda söyledikleri, eleştirmenleri endişelendirdi

5 Mayıs 2000'de gösterime giren 155 dakikalık Gladyatör, 103 milyonluk bütçesine karşılık 503 milyon dolar hasılat yapmıştı (ScreenRant)

Ridley Scott'ın uzun zamandır beklenen Gladyatör 2 (Gladiator 2) için beklenti yüksek olsa da filmin hikayesine ilişkin yeni bilgiler, dramanın kahramanı Lucius'un ilk filmdeki Maximus'a çok benzer bir hikayeye sahip olacağını ortaya koyuyor. 

Scott'ın 2000 yapımı epik filminde Russell Crowe, başarılı Romalı general Maximus'u canlandırıyordu. İmparatorun varisi olarak seçildikten sonra köle olarak satılan Maximus sıradan bir gladyatör olmaya zorlansa da arenadaki yetenekleri bir kez daha tahtı tehdit ediyordu.

2000'lerin en sevilen yapımlarından biri olan Gladyatör'ün devamının gelecek olması, filmin hayranları arasında büyük heyecan yarattı. 

İki filmin hikayesi birbirine benziyor

Ancak Rotten Tomatoes'un Twitter'da paylaştığı Ridley Scott röportajına göre Lucius'ın hikayesi Maximus'unkine fazlasıyla benziyor.

Scott, Lucius'ın hikayesinin 15 yıl boyunca vahşi doğada mahsur kaldıktan sonra başlayacağını açıkladı. 
 


Lucius, Gladyatör'deki olaylardan sonra 12 yaşındayken annesi Lucilla'dan uzaklaşıyor ve ormanda kayboluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

10 yıldan uzun bir süre sonra, annesinin hâlâ hayatta olup olmadığından emin olmadan ve her şeyini kaybetmesinin ardından yeni bir hayat arayışıyla Roma'ya dönüyor.

Eleştirmenler, koşullar farklı olsa da Lucius'ın hikayesinin Maximus'unkiyle büyük benzerlik gösterdiğini düşünüyor.

Gladyatör'ün başında neredeyse dünyanın zirvesinde olan Maximus, imparatorun en iyi generaliydi ve kendisi de imparator olma yolundaydı. Ancak birdenbire her şeyi kaybederek köleliğe sürülüyordu. 

Böylece hikayesinin geri kalanı, bir zamanlar sahip olduğu gücü yeniden kazanmasına ve ailesinin intikamını almasına odaklanıyordu. 

Yeni filmde Lucius'ın da yüzleşmesi gereken benzer bir savaş var. Roma'nın liderleri arasındaki yerini kaybettikten sonra unvanını geri kazanmak ve annesini bir kez daha bulmak için travmatik koşullarına karşı savaşmak zorunda.

Eleştirmenler "Risk" diyor

Eleştirmenler, Lucius'ın hikayesinin Maximus'unkine bu kadar benzer olmasının Gladyatör 2 için büyük bir risk olduğu görüşünde. 

Devam filminin Gladyatör'le aynı öze sahip olması önemli olsa da çıtayı yükseltmesi gerektiği görüşündeki eleştirmenler, izleyicilerin benzer konuları iki kez görmekten heyecan duymayabileceğini düşünüyor.

Senaryoyu David Scarpa'nın yazdığı devam filminde Paul Mescal, Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Pedro Pascal, Connie Nielsen ve Derek Jacobi rol alıyor.

Filmin 22 Kasım 2024'te gösterime girmesi planlanıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU