Mardin’de çatışma: Özel Harekat Şube Müdürü şehit oldu, bir güvenlik korucusu da yaralandı

Mardin'in Ömerli ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada bir özel harekat polisi şehit oldu, bir güvenlik korucusu yaralandı

Çıkan Çatışmada Polis Özel Harehat Şube Müdürü Tufan Kansuva (ortada) şehit oldu / Fotoğraf: İHA

Ömerli ilçesi Ömeryan kırsalında PKK’lıların yığınak ve sığınaklarını tespit etmek amacıyla yürütülen operasyonda çıkan çatışmada, Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva şehit oldu, bir güvenlik korucusu da yaralandı. 

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ömerli ilçesi Ömeryan kırsalında faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınakları bularak tahrip etmek maksadıyla 7 Ağustos günü İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce Şafak-127 operasyonunun başlatıldığı belirtildi.

Yaralıların süratle Mardin Devlet Hastanesi'ne intikalinin sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı güvenlik korucumuzun tedavisi ise halen devam etmektedir" denildi.

Teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede operasyonların sürdüğü aktarılan açıklamada, bölge halkının desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.
 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU