James Bond setindeki kadın tuvaletlerine gizli kamera yerleştiren adam hapis cezası aldı

50 yaşındaki adamın cinsel suçlardan sabıkası var

Olay yeni James Bond filmi No Time To Die'ın setinde yaşandı (IMDb)

Yeni James Bond filminin çekildiği sette kadın tuvaletlerine minyatür gizli kamera yerleştiren cinsel suçlardan sabıkalı bir adam hapis cezası aldı.

Pinewood Stüdyoları’nda bakım elemanı olarak çalışan 50 yaşındaki Peter Hartley, hareket ya da titreşimle tetiklenerek çekime başlayan cihazı bir ızgaranın arkasına yerleştirdi. 

Ancak yeni James Bond filmi No Time To Die için çalışan ekibin üyesi genç bir kadın kamerayı fark etti. 

Genç kadın, kameranın lensinden yansıyan ışığı fark ettiğini ve ızgarayı tornavida yardımıyla çıkardıktan sonra cihazı bulduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aylesbury Ceza Mahkemesi, Hartley’in tekrar suç işlemeden sadece 8 ay önce cinsel suçlu rehabilitasyon programını tamamladığını öğrendi. 

Kadının kamerayı bulmasından sonra Hartley kendisinden sorumlu olan kamu koruma memuruyla iletişime geçerek yeniden suç işlediğini söyledi. 

Daha sonra Milton Keynes Sulh Ceza Mahkemesi’nde bir seferlik röntgencilik suçu işlediğini kabul eden ve cuma günü 16 ay hapis cezasına çarptırılan Hartley’nin adı 10 yıl boyunca cinsel suçlular listesinde yer alacak. .

Hartley’nin benzer suçlarla ilgili uzun bir geçmişi var. 

2009’da Coventry’de belediye meclisi binasına kameralar yerleştirmekle, 2016’da ise bir sosyal tesisin soyunma kabinine bir kamera yerleştirmekle suçlanmış ve her iki sefer de mahkum olmuştu. 

İlk mahkumiyetinde 113 cinsel suç gündeme gelse de,Hartley’nin 8 suçtan toplam 3 mahkumiyeti oldu. 

Hartley, polis memurlarına “Cinsel hazzın ana sebep olduğunu düşünüyorum. Geçmişimden öğrendiğim kadarıyla ne zaman başıma kötü ya da stresli bir şeyler gelse böyle davranıyorum” dedi. 

Pinewood Stüdyoları’nın tuvaletindeki gizli kamerayı bulan genç kadın, olayın ardından psikolojik tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirtti. 

Genç kadın ifadesinde şunları söyledi:

Ne düzgün yemek yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum. Kendimi hiçbir yerde güvende hissetmiyorum. Bütün evi kamera var mı diye kontrol ediyorum. Hayatım boyunca girdiğim tüm tuvaletleri kontrol edeceğimden şüphem yok. (Sanığın) pişmanlık duyduğuna inanmıyorum. Bu yüksek çözünürlüklü, geniş açılı ve titreşim tetiklemeli bir ekipmanın kullanıldığı kasti bir eylemdi. Ne yaptığını çok iyi biliyordu ve mağdurlara verdiği zararı son seferinde görmüş olmalıydı.

Hartley’in mahkumiyet kararını veren hakim Francis Sheridan, mağdurun yaşamının “kadınları zayıf anlarında yakalayabileceği tuvaleti kullanarak onları avlayan ahlaksız bir kişi tarafından mahvedildiğini” belirtti.  

Sheridan, mağdurun travmasının sürekli olmayacağını umduğunu belirterek eğer travması sürerse “suçlu ve röntgenciliğin kazanmış olacağını ve temiz bir toplumda bunun olmasına izin verilemeyeceğini” söyledi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU