Milli Savunma Bakanı Akar: Müşterek kara devriyesinin 8 Eylül'de başlamasını planladık

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınırı güvenliğinden sorumlu birlik komutanları ile biraraya geldi. Akar, Suriye’de Türk ve ABD askerlerinin 8 Eylül’de kara devriyesine başlayacaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulundu. Bakan Akar’a  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da eşlik etti.

Suriye sınırı güvenliğinden sorumlu birlik komutanları ile toplantı yapan Akar ABD ile yapılan görüşmeler sonucunda Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nin Akçakale'de faaliyete geçtiğini hatırlattı. Akar, şunları söyledi:

Orada bir Türk general ve bir ABD'li general ile onlara bağlı subaylar çalışmalara başladı. Önce İHA sonra helikopter uçtu. Üçüncü müşterek helikopter uçuşunu gerçekleştirdik. Helikopter uçuşlarını tahkimatın tahribi dahil arazide yapılan, yapıldığı iddia edilen her şeyi bizzat görmek için bir imkan ve fırsat olarak değerlendiriyoruz. Müşterek kara devriyesinin de 8 Eylül'de başlamasını planladık. Buraya ilişkin bir genel mutabakat var. Bu çerçevede belirlenmiş faaliyetlerin belli bir sıra ve tempoda yapılmasını bekliyoruz, bu konuda ilerlemeyi arzu ediyoruz.

ABD’den verdikleri sözleri tutmalarını beklediklerini söyleyen Bakan Akar, Türkiye’nin gecikmeye tahammülü olmadığını yineledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU