Dostlarını alkol ve uyuşturucuya kurban veren Ozzy Osbourne kendini sorguluyor

74 yaşındaki ünlü rock yıldızı, sağlık sorunlarıyla boğuşuyor

Ozzy Osbourne geçmişte madde bağımlılığıyla mücadele ettiğini pek çok kez dile getirmişti (AFP)

Efsanevi rock yıldızı Ozzy Osbourne, yıllarca mücadele ettiği uyuşturucu ve alkol bağımlılığının ardından neden hâlâ hayatta olduğunu sorguladığını dile getirdi. 

Britanyalı rock grubu Black Sabbath'ın eski solisti Ozzy Osbourne, Rolling Stone dergisinin Birleşik Krallık İkonu Ödülü'ne layık görüldü.

Londra'daki Camden Roundhouse'da perşembe gecesi düzenlenen törene hastalığı nedeniyle katılamayan sanatçının ödülünü, eşi Sharon Osbourne aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ödül töreni öncesinde 74 yaşındaki Osbourne, Rolling Stone dergisinin Birleşik Krallık edisyonuna konuştu.

Osbourne, metal grubu Motörhead'in yıldızı Lemmy Kilmister ve 1980'li yıllarda birlikte çalıştığı UFO'nun basçısı Pete Way'in de aralarında olduğu arkadaşlarından daha uzun yaşama konusundaki hislerini paylaştı.

Son dönemde hayatı hakkında bol bol düşünme fırsatı elde ettiğini söyleyen Osbourne, "İçki içen tüm dostlarımın öldüğünü fark ettim" dedi.

Osbourne, sözlerini şöyle sürdürdü:

Onların çoğundan önce ölmüş olmalıydım. Neden hayatta kalan son kişi benim? Bazen aynaya bakıyorum ve 'Bunu neden yaptın?' diyorum. Bin defa ölmeliydim. Tanrı bilir kaç defa midemi yıkattım.

Başarılı müzik kariyeri boyunca 100 milyondan fazla albüm satan Osbourne'a 2003'te Parkinson teşhisi konulmuş, aynı yıl geçirdiği ATV kazasında sırtına metal çubuklar yerleştirilmişti.

Fakat hayatındaki en sıkıntılı dönemin sırtındaki metallerin yerinden çıkmasına neden olan 2019'daki kazanın ardından başladığını belirten Osbourne, "İkinci ameliyat büyük oranda ters gitti ve beni neredeyse sakat bıraktı" dedi.

"İkinci ve üçüncü ameliyattan sonra ayağa kalkacağımı düşünüyordum ama sonuncusunda omurgama bir çubuk sapladılar" diyen Osbourne, daha sonra da o bölgede bir tümör bulunduğunu ve yeniden ameliyata alındığını söyledi.

Ödül töreninde konuşan 71 yaşındaki eşi, onun bir dizi zorlu ameliyatı atlattığını ancak neşesini hiçbir zaman kaybetmediğini dile getirdi.


Independent Türkçe, Rolling Stones, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU