Rusya'daki prezervatif fiyatları tartışmasına kilise de dahil oldu

Yaptırımlar nedeniyle artan fiyatlar meclisin gündemine taşınmıştı

Rus Ortodoks Kilisesi 1448'de kuruldu (Reuters)

Rusya'da Batı yaptırımları nedeniyle prezervatif fiyatlarının artmasıyla ilgili yaşanan tartışmalara Rus Ortodoks Kilisesi de dahil oldu.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma milletvekili Sultan Hamzaev salı günü, eczanelerde satılan prezervatiflerin fiyatlarında yaşanan artışı rekabet kurumuna şikayet ederek ülkede gündem yaratmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus Ortodoks Kilisesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, standart üç paketlik prezervatif fiyatının üç dolara ulaşmasının endişe verici olmaması gerektiği belirtildi.

Kilisenin açıklamasında "geleneksel cinsel ahlakın" hastalıklara ve ölüme karşı en iyi koruma olduğu öne sürüldü.

Kilise sözcüsü Vakhtang Kipşidze tarafından yapılan açıklamada, "Doğum kontrol yöntemlerini kullanarak rastgele cinsel ilişki yaşamanın mutluluğa giden bir yol olduğu korkunç bir yalan. Doğum kontrol yöntemlerinin fiyatı az ya da fazla olması önemli değil. Bu acıya ve ölüme giden bir yoldur" ifadelerini kullandı.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmanın en iyi yolunun evlilik ve sadakat olduğunu belirten Kipşidze, "Tüketim toplumu, rastgele cinsel ilişkinin güvenli olabileceğine dair bir illüzyon yaratıyor" diye konuştu.

Rusya Eczacılar Birliği'nin direktörlüğünü üstlenen Elena Nevolina ise prezervatif fiyatlarındaki artışın pazardaki ürünlerin yüzde 95'in ithal olmasına ve ambargo nedeniyle bu ürünlerin tedariğinde yaşanan sıkıntılara bağladı. 

Prezervatif fiyatlarını gündeme taşıyan iktidardaki Birleşik Rusya partisinin Dağıstan bölgesi milletvekili Sultan Hamzaev, geçen yıl da kürtaj yaptırmak isteyen kadınlara devletin ödeme yaparak doğacak çocukların devlet korumasına alınmasını öngören bir yasa teklifiyle gündem yaratmıştı.


Independent Türkçe, RT, Press United

DAHA FAZLA HABER OKU