Rolü için günde 8 saat yüzdü: "Başardın kızım"

Zorlu performans Oscar getirebilir

60 yaşındaki yüzücünün tartışma yaratan hikayesini anlatan film, 3 Kasım'da yayın platformundaki yerini aldı (Netflix)

Netflix'in yeni biyografik filmi Nyad, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar almaya devam ediyor. 

Yayın platformunun en çok izlenen yapımlarından biri olan Nyad, Küba'dan Florida'ya köpekbalığı kafesi olmadan yüzen ilk kadın profesyonel yüzücü Diana Nyad'ın hayatını anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jimmy Chin ve Elizabeth Chai Vasarhelyi'nin birlikte yönettiği film gösterime girdiğinden beri başroldeki Annette Bening övgü dolu yorumlar alıyor. 

65 yaşındaki Bening'e, Nyad'ın koçu rolünde iki Oscarlı oyuncu Jodie Foster eşlik ediyor.

Hollywood Reporter'ın da katıldığı bir panelde konuşan Nyad, Bening'e övgüler yağdırdı. Oyuncunun nadiren dublör kullandığına dikkat çeken Nyad, Bening'in filmdeki yüzüşünün profesyonel yüzücüleri bile etkilediğini söyledi. 

Bazı günler günde 8 saat yüzüyordu. Biz profesyonel yüzücüler görüntülerde onu izledik ve 'Bunun profesyonel bir yüzücü olmadığını söyleyemezsin' dedik. Başardın kızım.

Rolüne kendini adayan oyuncunun performansı beğeni toplarken eleştirmenler, Bening'in En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazanabileceği yönünde hemfikir.

Bening'in Nyad performansının bu ödül sezonunda dikkate alınması gerektiği ifade edilirken, bazı eleştirmenler filmin hikayesini eksik bulduklarını da gizlemiyor.

Netflix yapımı Nyad'ın eleştirileri çoğunlukla olumlu. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 85 gibi yüksek bir puana sahip.

Nyad, halen Netflix'te gösterimde.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU