2006 savaşından bu yana ilk kez İsrail, Lübnan’ın Nebatiye bölgesindeki fabrikayı bombaladı

Lübnan ile İsrail arasındaki sınır 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında gerginliğe ve aralıklı ateş ve füze atışlarına tanık oldu

İsrail'in Nebatiye’deki bombalama yerinde itfaiye araçları ve ambulanslar / Fotoğraf: Yerel medya

İsrail uçakları şafak vakti Temmuz 2006 savaşından bu yana ilk kez Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye bölgesinin derinliklerini hedef aldı. İsrail’e ait iki insansız hava aracının (İHA)  Nebatiye’de bulunan alüminyum fabrikasına bulunan iki füze fırlatma tesisinin yanmasına neden oldu.

Lübnan Ulusal Ajansı, fabrikada çıkan yangını söndürmek için Sivil Savunma, İslami Sağlık Otoritesi ve İslami Misyon İzcilerinden oluşan ekiplerin çalışma yaptığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail savaş uçaklarının Mecdel Zoun ve Nagura kasabalarının eteklerine baskın düzenlediği gece geriliminin ardından orduya ait topçular bu sabah, Ras Nagura ve Lübnan'ın güneyindeki Cebelü Lebune’yi bombaladı. Ayrıca buna Şeema, Tayr Harfa, Nagura, Mecdel Zoun, Elma eş Şaab ve Attaş Şaab, Ramiye köylerine atılan topçu atışı eşlik etti. Batı kesimde yer alan Masuri kasabasının dış mahallelerinde de bombardıman yaşandı.

İsrail keşif uçakları dün gece boyunca bu sabaha kadar batı ve orta kesimlerdeki köyler üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

İsrail ordusu ayrıca Mavi Hat'ın bitişiğindeki bölge ve Tire'nin güneyindeki deniz kıyısındaki gökyüzüne işaret fişekleri ateşledi.

UNIFIL güçleri, Tayr Harfa, Şama ve Nagura kasabaları yakınlarındaki merkezinde birden fazla kez siren çaldı.

Öte yandan, her gün bombardımana maruz kalan bazı köylerin belediye başkanları, kasabalarda kalan nüfusun kararlılığının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ayrıca İsrail savaş uçakları, Mecdelzoun ve el Mansuri kasabaları arasındaki el Meşa mahallesinde bulunan bir eve saldırı düzenledi.

Bu sabah Hizbullah, karadan havaya füze kullanan çok görevli bir savaş uçağı Hermes 450 olduğunu söyleyerek bir İsrail uçağının düşürüldüğünü duyurdu. Açıklamada uçak enkazının Celile bölgesinin görüldüğü kaydedildi.

Lübnan ile İsrail arasındaki sınır, Hamas ile İsrail arasındaki çatışmanın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında gerginliğe ve aralıklı ateş ve füze atışlarına tanık oldu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU