Hamas tarafından rehin alınanların aileleri yabancı pasaporta başvuruyor

Aileler, çocukları için yabancı pasaport almaya çalışıyor

İsrailliler, rehinelerin kaçırılmasından bu yana geçen günleri, saatleri ve dakikaları gösteren bir saatin yanında hükümetin (İsrail Savunma Bakanlığı'nın bulunduğu) Kirya askeri üssünün dışında rehinelerle ilgili harekete geçmesi talebiyle oturma eylemi gerçekleştiriyor. (AFP)

İsrail Yayın Kurumu bugün, Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından gözaltına alınanların ailelerinin, çocukları için diğer ülkelerden yabancı pasaportlar vererek onları serbest bırakmaya çalıştıklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurum tarafından yapılan açıklamada, birçok ailenin bunu başardığını ve bu yönde ilerleyen başka ailelerin de olduğu kaydedildi. Gazze Şeridi'nde esir bulunan yaklaşık 240 kişinin 30 ülkeden yabancı pasaport taşıdığı aktarıldı.

Rehinelerin aileleri çifte vatandaşlığa sahip olanların serbest bırakılmasıyla Hamas'ın tutumunun yumuşamasına yol açabileceğine inanıyor. İsraillilerin yabancı pasaport alması kolay. Zira onlar aslen başka ülkelerden gelen göçmenler.

Yedioth Ahronot gazetesi, İsrailli Tutukluların Aileleri Komitesi, tutukluların serbest bırakılması karşılığında geçici ateşkes için her türlü girişime desteğini ifade ettiğini bildirdi. Haberde, komitenin  açıklamasının ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya  geçici ateşkes istediğini iletmesinin ardından geldi.

Gazete, komitenin "Kaçıranların serbest bırakılması karşılığında geçici ateşkes sağlanmasına yönelik her türlü girişimi destekliyoruz” açıklamasını aktardı.

Şarku’l Avsat’In edindiği bilgilere göre komite hükümete, kaçırılanların derhal serbest bırakılması koşuluyla kısa veya uzun süreli herhangi bir ateşkes yapma taahhüdünde bulunma çağrısı yapıyor.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU