Pentagon, UFO ihbar sistemi kurdu

"Yakında UFO'larla ilgili gizli belgeleri de paylaşacağız"

Bu görsel, yazılı komutlardan görseller üreten yapay zeka aracı Midjourney'de oluşturuldu (Independent Türkçe / Midjourney)

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), askerler ve federal görevlilerin  "tanımlanamayan uçan cisim" (UFO) görmeleri durumunda bilgi vermeleri için yeni bir sistem geliştirdi.

Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) Direktörü Sean Kirkpatrick, salı günü yaptığı açıklamada, halen görevde olan veya emekliye ayrılmış askerlerin, federal yetkililerin ve devlet çalışanlarının UFO ihbarı yapabileceğini belirtti.

Uygulama kapsamında kullanıcılar, UFO ihbarıyla ilgili fotoğrafları ve belgeleri çevrimiçi sistem üzerinden yükleyerek doğrudan AARO'ya ulaştırabiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kirkpatrick, ABD yönetiminin UFO'larla ilgili yürüttüğü programlara dair bilgi sahibi olanların da sistem üzerinden paylaşımda bulunabileceğini belirtti. 

Geçen yıl temmuzda kurulan AARO'nun direktörü, paylaşılan tüm bilgilerin ve belgelerin gizli tutulacağını ve bunlara sadece ilgili personelin erişebileceğini söyledi. 

Kirkpatrick ayrıca ABD'nin geçmişte UFO'larla ilgili yürüttüğü programlara dair bazı gizli belgelerin incelendiğini ve bunların yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını da ifade etti.

ABD Kongresi'nde temmuzda düzenlenen oturumda, eski istihbaratçı David Grusch'ın Washington yönetiminin UFO ve "tanımlanamayan hava fenomeni" (UAP) diye adlandırılan olaylarla ilgili bilgileri yıllarca sakladığını öne sürmesi gündem olmuştu.

Grusch'la birlikte iki eski istihbaratçının da yer aldığı oturumda, ABD'nin UFO kalıntıları topladığı ve bu nesnelerin birinden "insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri" çıktığı savunulmuştu. Pentagon ise iddiaları reddetmişti.


Independent Türkçe, The Hill, NBC News

DAHA FAZLA HABER OKU