Kuran kursunda çocuklara cinsel istismardan tutuklanan eğitmen: Kursun fiziksel yapısı bu suçu işlemeye uygun değil

Kuran kursunda çok sayıda çocuğu istismar ettikleri iddiasıyla tutuklanan Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B’nin mahkemede verdikleri ifadeler ortaya çıktı

Fotoğraf: Pixabay

İstanbul Ümraniye'deki Kuran kursunda çok sayıda çocuğu istismar ettikleri iddiasıyla haklarında iddianame hazırlanan ve görülen ilk duruşmada tutuklanan kurs sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B’nin mahkemede verdikleri ifadeler ortaya çıktı

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Sanık Ömer I. ifadesinde mağdur çocukların kendisiyle sorunları olduğunu söyledi.

Kurs eğitmeni sanık Hacı Serkan B. ise savunmasında istismarın yaşayış tarzlarına uygun olmadığını öne sürdü.

Ömer I., “Kurstaki eğitmenler Hacı Serkan B. ve Tarık B. 2004 senesinde yanıma Kuran öğrenmeye geldiler. O tarihten beridir yanımdalar. Kıdemli oldukları için bana yardımcı oluyorlardı. Mağdurlar ise 2014 senesinde bize talebe olarak geldiler” dedi.

Mağdur çocukların kendisiyle problemleri olduğu ve bu nedenle kendisine iftira attıklarını öne süren Ömer I., “Kimseye masaj yaptırmadım. Yalakalık olsun diye, bana hoş görünmek için çocuklar ayağıma topluluk içinde masaj yaparlardı. Ben odamda asla yalnız kalmam. Mağdurların benimle kişisel sorunları olduğu için beni suçladıklarını düşünüyorum. Ayrıca hepsi akraba olduğu için birbirlerini koruyorlar. Kurstaki H.R.Ö. isimli talebenin annesi beni bir akrabalarıyla tanıştırmıştı. Onunla evlenecektim. Bu olay patlak verdi” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Derneğin fiziki ortamının istismar için uygun olmadığını belirten Ömer I şunları söyledi:

Çatı katında olduğumuz için fiziken bu eylemlerin gerçekleştirilmesi mümkün değil. Akşamları gelenlerle kurs 40-50 kişi oluyordu. Suçsuzum, beraatımı istiyorum.

Kuran kursunda eğitmen olan sanık Hacı Serkan B. ise savunmasında 15 yıldır kurs sorumlusu Ömer I’nın yanında olduğunu, bu süreçte işletme ve ilahiyat fakültesinden mezun olduğunu aktardı.

Kurstaki öğrencilerin babalarının da akşam kurstaki eğitimlere katıldığını aktaran Hacı Serkan B., “Böyle bir olay olsaydı çocuklarının hal ve hareketinden babaları bu durumu anlayabilirdi. Çocukların birbirlerinin cinsel organına dokunduğunu gördüm. Onları uyarmadım. Durumu direk Ömer I’ye bildirdim. Çocukların benle ilgili suçlamalarının nedeni, Ömer I. hakkındaki iddialara tanıklık yapmamamdır” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU