Seks kaseti skandallarıyla çalkalanan Çad hükümetinde peş peşe istifalar

Konuyla bağlantılı iki genç kadının kayıp olduğu iddia ediliyor

Çad Savunma Bakanı Brahim, geçen yıl bakanlık görevine getirilmişti (AFP)

Orta Afrika ülkesi Çad'da hükümet seks kaseti skandalıyla sarsıldı.

Ayrı ayrı kişilerle görüntüleri internette yayılan Savunma Bakanı Davud Yaya Brahim ve Hükümet Sekreteri Haliki Choua Mahamat'ın istifaları Başbakan Salih Kebzabo tarafından çarşamba günü kabul edildi.

Başbakanlık sözcüsü konuyla ilgili başka detay vermezken, Savunma Bakanı Brahim de istifasıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet Sekreteri Mahamat ise, yerel Tchadinfos gazetesine yaptığı açıklamada, makamın onurunu korumak ve Çad halkına karşı saygı göstermek için görevinden ayrıldığını söyledi.

Mahamat, tüm taraflar için saygı beklediğini ve dijital çağda insanların mahremiyetinin korunması gerektiğini sözlerine ekledi. Tchadinfos gazetesi, internete sızan görüntülerin Mahamat ve eşine ait olduğunu iddia etti.

Bazı yerel yayın organları Savunma Bakanı Brahim'in ilk etapta skandalı örtbas etmeye çalıştığını iddia ederken, bazı gazeteler de olayla bağlantılı olduğu öne sürülen iki genç kadının kayboluşunda Brahim'in parmağı olabileceğini yazdı. 

Çad medyasında yer alan diğer haberlerdeyse iki kadının Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından gözaltına alındığı öne sürüldü. 

Yetkili makamlardan yapılan açıklamada iddiaların hiçbiri teyit edilmedi.

İki hükümet yetkilisinin görüntüler pazar ve pazartesi günü sosyal medyada paylaşıldıktan sonra hızlı bir şekilde yayılmıştı. 

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Çad muhafazakar sosyal normlara sahip bir ülke ve benzer skandallar ülke tarihinde nadiren görüldü.


Indepedent Türkçe, RT, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU