Kuran kursunda çocuklara cinsel istismar: 3 eğitmen tutuklandı

Yatılı kursta kalan altı öğrenci şikayetçi oldu, 20'ye yakın öğrencinin istismara uğradığı belirtiliyor

Fotoğraf: Twitter

Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B.’nin kursta yatılı olarak kalan çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları ortaya çıktı.

İstismara uğrayan çocukların polise giderek şikayette bulunmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Kurs sorumlusu ve iki eğitmen tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanıklardan Tarık B.’nin Sancaktepe’de bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda ücretli öğretmenlik yaptığı belirlendi.

Kurs sorumlusu ve eğitmenlerden 6 öğrencinin şikayetçi olduğu ve 20’yi aşkın mağdur çocuğun bulunduğu ifade edildi.

Kurstan ayrılan öğrencinin şikayetiyle ortaya çıktı

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Kuran kursunda yaşanan istismar, kurstan ayrılan 17 yaşındaki H.R.Ö. isimli çocuğun ocak ayında yaşadıklarını polise giderek anlatmasıyla ortaya çıktı.

H.R.Ö. ifadesinde Ömer I. Hacı Serkan B. ve Tarık B’nin kursta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduklarını söyledi.

H.R.Ö’nün verdiği ifadenin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 5 öğrenci daha polise giderek şikayette bulundu.

İddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdi. İstismara uğraya öğrenciler aynı zamanda şiddette uğradıklarını da söyledi.

Üçü de tutuklandı

İddianamede 6 çocuğa yönelik “Cinsel saldırı” suçunu işlediği belirtilen kurs sorumlusu Ömer I.’nın 145 yıla kadar hapsi istendi. Kursta eğitici olan şüpheli Hacı Serkan B’ın mağdur öğrenci H.R.Ö. ve Y.E.T.’ye yönelik olarak “zincirleme cinsel saldırı” suçunu işlediği yönünde birden fazla mağdur beyanı bulunduğunun aktarıldığı iddianamede şüpheli için 50 yıla kadar hapis cezası istendi. H.R.Ö.’ye yönelik olarak “zincirleme nitelikte cinsel saldırı” suçunu işlediği iddia edilen Tarık B.’nin ise 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Çıkarıldıkları ilk duruşmada iddiaları reddeden 3 şüpheli tutuklandı.

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU