Batman otogarındaki cinayetten yeni görüntüler ortaya çıktı; görgü tanığı esnaf "30-35 dakika kanlar içinde yardım bekledi" diyor

Batman Şehirlerarası Otogarı’nda Suat Yüksekbağ’ı öldüren R.K ile kardeşi A.K.’ye ait yeni görüntülerde halk polislere tepki gösteriyor

Batman Şehirlerarası Otogarı’nda Suat Yüksekbağ’ı defalarca bıçakladıktan sonra elindeki bıçak ve sopayla başında bekleyerek, yardım etmek isteyenlere engel olan cinayet zanlılarına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yüksekbağ'ın kesici aletle yaralanmasına rağmen olay yerine gelen polislerin müdahalede gecikmesi sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

Suat Yüksekbağ'ın göz göre göre can vermesiyle sonuçlanan olay anına ait görüntülerde, halkın polise saldırganlara yönelik müdahale için verdikleri tepkiler görülüyor. Olay anına ait görüntülerde silah sesi de duyuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Saldırıya uğrayan genç 30-35 dakika yerde bekletildi” iddiası

Otogarda cinayete tanık olan ve ismini açıklamak istemeyen bir esnaf, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada cinayetin kan davası nedeniyle işlendiğini söylemişti.

Görgü tanığı otogar esnafının anlattığına göre, Suat Yüksekbağ 30-35 dakika yaralı bir şekilde yerde bekletildi.

"Onların kanını içeceğim" demişti

Dün de Yüksekbağ’ı öldürenlerden biri olan R.K.’nin bir arkadaşıyla yaptığı görüşmenin kaydı ortaya çıkmıştı.

Kayıtta, zanlı R.K. arkadaşının “Evin tek erkeği sen kaldın, aklını başına al ve bu saçma düşünceleri de bir kenara at” nasihatına karşılık, “Ailesinden, babası, kardeşi, amcası, dayısı… Tuttuğum an onların kanını içeceğim…” diyor.

Batman Valiliği: Zaafiyet gösteren 5 polis görevden uzaklaştırıldı

Batman Valiliğince, Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıya ilişkin kademeli güç kullanmada zaafiyet gösteren ve müdahalede ihmalleri bulunduğu değerlendirilen 5 polisin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Cinayetin nedeni kan davası

Olay günü Independent Türkçe'ye bilgi veren bir görgü tanığı, cinayetin kan davası nedeniyle işlendiğini söylemişti.

Batman Bölge Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından cenazesi alınan Suat Yüksekbağ, memleketi Siirt’in Baykan İlçesine bağlı Atabağı Beldesi’nde gözyaşları arasında toprağa verilmişti.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU