Almanya Nazi kurbanlarının yakınları için vatandaşlık kurallarını esnetiyor

Nazi kurbanlarının soyundan gelen kişilerin Brexit sonrası AB pasaportu alması daha kolay hale gelebilir

Britanya'da yaşayan Alman kökenlileri de yakından ilgilendiren kararı Almanya İçişleri Bakanı Horf Seehofer duyurdu (AFP)

Almanya Nazilerin zulmettiği kişilerin torunlarının vatandaşlıklarını yeniden kazanması sürecini kolaylaştırıyor. Bu karar bazı Britanyalılara Brexit sonrası Avrupa Birliği (AB) pasaportu alma arayışlarında yardımcı olabilir. 

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, mevcut yasal düzenlemeleri Almanya’dan göç etmek zorunda bırakılan kadınların soyundan gelenleri de kapsayan yeni uygunluk kategorileri açmak için revize ettiklerini açıkladı.

1 Nisan 1953’ten önce Alman olmayan erkeklerle evlenerek vatandaşlıklarını kaybedenler de son düzenlemelerde hak sahibi sayılacak.

Britanya’da yaşayan ve kökenleri bu tür evliliklere dayanan birçok kişinin 2016 Brexit referandumu sonrası Alman vatandaşlığı için yaptığı başvurunun geri çevrildiğini kaydeden bakan Seehofer, söz konusu kişilerin bugünden itibaren onay alacağını duyurdu.

Alman pasaportu bu kişilere Almanya’da ve Britanya’nın bu yıl içinde birlikten ayrılması halinde AB’de yaşama ve çalışma hakkı sağlayacak.

Associated Press

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU